*Левучар сум, сите можни активности ги правам со лева рака (и нога
);
*Љубовта кон англискиот ја „негувам“ уште од мали години, кога по 24/7 гледав Cartoon Network на третиот канал на МТВ и обожавав да ги имитирам цртаните ликови во нивното зборување (тон и фрази), а особено пред гости
;
*Си ги мразам шишките на косата, затоа и секогаш гледам да ми е крената и/или со боцки;
*На 6 години ми ги вадеа сите крајници. На ден пред операцијата, додека лежев во државна, помогнав на едно 10-годишно девојче кое се гушеше, а сестрите не беа во близина да ја слушнат, со тоа што отидов до мини-кујната, претурив топол чај од чајничето во чаша, и и’ однесов да се напие, по што успеа да се искашла како што треба. Потоа пола час бев станат од кревет и ја држев за рака, додека да дојдат сестрите
;
*Неисполнета желба ми е да сум повисок барем уште 5-6 сантиметри, односно да сум 190+.
*Ја мразам србоманијата во земјава и отворено се спротивставувам на неа;
*Слабост ми се парфеми, мора да имам на мене кај и да одам, и сакам нападни миризби;
*Откако се појавија пред 8 години црвените Орбит (со вкус на лубеница), ги џвакам
САМО нив, и секогаш имам пакетче во мене;
*Истовремено сум и непушач, и антипушач;
*Ретко пијам алкохол, но кога се случува тоа, сакам чиста вотка (убаво ми го топли грлото
) и дозволувам да ме потфати така повеќе
;
*Во втора година средно, и почетокот на трета, си имав т.н. „готска фаза“, во која се облекував речиси секогаш во темни комбинации, постојано носев црни ракавици на рацете (исечени кај прстите), слушав готик-рок музика и ме импресионираше готсктиот стил на уметност;
*Ме нервира македонската неписменост,
ПОСЕБНО кога читам грешки од типот „незнам, сваќам, сеуште, предходно, Македонски/Англиски...“;
*Кога се допишувам, сакам тоа да е уредно, правописно и „читливо“. Доколку користам латинична азбука за македонски, знајте дека сум во некакво брзање
;
*Немам трема - напротив, сакам да настапувам „на сцена“;
*Нема чипс што немам пробано
;
*Буквално сите девојки кои посериозно ме привлекле физички биле : сини/зелени очи, смеѓа/руса долга коса, височки, слаби и со речиси аристократски тен;
*Шеќер не конзумирам во никаков вид уште од седмо одделение. Слатки, колачи и торти не јадам, но затоа во чоколади се „давам“;
*Не сакам мобилни телефони на тач-скрин и со карактеристики на мини-компјутер, ниту пак сакам лаптопи. All-time фаворит ми е Nokia N95, и секогаш ќе си имам обичен, десктоп компјутер.
Засега ова ми паѓа на памет, следна прилика повеќе...