Разговарање со родителите во врска со сексот

Caci

Истакнат Член
15 февруари 2012
876
1,104
393
31
Струмица
Дали имате разговарано со вашите родители во врска со сексот??
Што мислите за разговарањето на оваа тема со родителите, потребно ли е??
Доколку да, на колку години, каква ви била реакцијата???


Јас досега немам разговарано, а веројатно дека нема никогаш... :D сепак мислам дека секој родител, да го поучи на детето што и како оди тоа, знам по менеако бев изгубена кога некој ќе спомнеше секс, не знаев ни што значи тоа :)
 

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Па не сум разговарал баш..порано мајка ми ке ми спомнеше пази сине да не затрудниш некоја вака така..а иначе на таа тема најопуштен сум со тетка ми и со неа си праиме за се и сешто муабет :D..на пр класично прашање коа одам кај неа и е, дали сум опнал нешто викендот :rofl
 

Шмекси

Истакнат Член
15 февруари 2012
1,133
1,068
113
Скопје
www.statik-group.com
Дали имате разговарано со вашите родители во врска со сексот??
Што мислите за разговарањето на оваа тема со родителите, потребно ли е??
Доколку да, на колку години, каква ви била реакцијата???


Јас досега немам разговарано, а веројатно дека нема никогаш... :D сепак мислам дека секој родител, да го поучи на детето што и како оди тоа, знам по менеако бев изгубена кога некој ќе спомнеше секс, не знаев ни што значи тоа :)

Да, имам разговарано со нив уште во почеток на пубертет.Со татко ми сум пријателски настроен и да не речам дека го сметам за другар доволно за да некогаш го речам пеер :D Ми има објаснето како одат работите иако пред тоа имам гледано порничи :D
Сепак ми рече ако ми требаат пари за кондоми да му кажам.
Мајка ми ми има кажано да бидам внимателен према женските, да бидам џентлмен, да не ги лажам и да не одам со повеќе девојчиња во исто време, my ass :D

Потребно е да се разговара чисто за да се има познавање од таа област, и колку толку да се едуцираш да внимаваш кај го мавташ твојот пенис затоа што можеш да усреќиш некоја да биде во блажена состојба.
Да се внимава заради секакви болести итн итн.
 

Ристо од Драчево

Староседелец
25 февруари 2012
246
275
1,063
Скопје
да иам правено муабет на таа тема со татко ми...
на 18 години вечерта пред да одам на матурска вечер..
повеќе беше попување него муабет :D

инаку да потребно е да се разговара со децата за оваа тема, бидејќи гооолем број не ги знаат последиците од незаштитен секс...
или пак ако им е срам можат да го изгуглаат тоа прашање и да прочитат да дознаат нешто повеќе за тоа..
но на нив секако поинтересно им е да играат него да се едуцираат...
 

marjan

Истакнат Член
13 февруари 2012
489
657
93
Bitol, Bitola, Macedonia
да потребно е да се разговара ,но тоа кај нас сеуште е научна фантастика и за родителите и за децата,јас сум разговарал и си разговарам ,сеа не буквално се ама тоа со треба,а за возраст, па во периот на пубертет мислам е најдобро,
 

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,193
1,123
Скопје
НЕ! Мајками е многу старомодна што за неа таа тема е света, според неа треба да се чувам до брак итн. За неа е озбилна тема нема шала со тоа. А со татко ми не сум толку блиска, ми има кажано само " Немој да правиш глупости, немој да имаш односи" и толку/