Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Каква партија играат Мидлзбро (bravo) Руни и Фелаини целосно неутрализирани. Падна и гол (првин статива па Блинд даде ефектен автогол) ама беше поништен од претходен офсајд. Ван Гал ќе има уште многу грижи ако планира нешто посериозно годинава.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ако освоиме некој од куповиве би било добро, секако за ПЛ нема шанси. Јас не се ни нервирам повеќе за ПЛ, со тие играчи максимумот е толку, и да сакаат повеќе не можат. Премногу лошо пазареа затоа сега пак одново ќе мора. Едвај чекам да видам што играчи ќе се донесат на зима и следната година.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Ако освоиме некој од куповиве би било добро, секако за ПЛ нема шанси. Јас не се ни нервирам повеќе за ПЛ, со тие играчи максимумот е толку, и да сакаат повеќе не можат. Премногу лошо пазареа затоа сега пак одново ќе мора. Едвај чекам да видам што играчи ќе се донесат на зима и следната година.
Еве освојте го овој Лига купот од 100 000 фунти :D Ќе заштедите за некој неделна плата.

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Еве освојте го овој Лига купот од 100 000 фунти :D Ќе заштедите за некој неделна плата.

Не се играат за парите ФА и Лига куп, барем судејќи према најтрофејните менаџери (Венгер/ФА и Фергусон/ЛК) тука има нешто повеќе, играње на Вембли, традиција, ривалство...лани победата на олд трафорд со голот на Велбек на пример :sreken
Пред 2-3 сезони во ЛК Арсенал во гости играше со Рединг и губеа 4-0 за да направат пресврт 4-5 :frantic рединг изедначи 5-5 и во продолженија бидна 5-7, тогаш уште Шамак играше :zelen

Друго е шанса за тимови кои во своето дооооолго постоење не освоиле ама баш ништо (К.Палас (party)) да освојат барем нешто, да осетат нивните фанови некоја радос` и среќа, пат на Вембли, 90К раја таму, драми... (Палас ќе причека, Сити ги изгазил 5-1)

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Воглавно само поради ривалство, испробување тактики и младинци или ради кревање морал. Зборам барем за топ 5 премиер лигаши.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Па во последниве 5 сезони освојувачи се Челзи, Сити, Свонси, Ливерпул и Бирмингем Сити (вс. Арсенал во финалето) 3 од 5-те топ 5 тимови во ПЛ така да и не е баш препуштен на нисколигаши а како шо гледам Пелегрини повторно ќе оди до крај. За Ливерпул би било добро да оди до финале барем, тоа би била добра утакмица.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Не, не дека е целосно препуштен на нисколигаши ама кога се игра против второлигаш се игра обично со втор состав или со некакви изменети формации за да се испробуваат тактики. Тамам работа да играат Спарси-Арсенал со втори постави, веројатно ќе летне цел стадион во воздух :rofl

Се игра и со прва постава за бустање морал, пример на Ливерпул им требаше било каква победа после тие 6-7 нерешени што ги одиграа за да си го поткренат моралот и да се уиграат под новото раководство.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Плус не се многу утакмици, макс. 6-7 за разлика од ЛЕ каде што само за квалификации има 8 утакмици (4 кола), после доаѓаат 6 во групна фаза...за пласман во 1/16 ф. (facepalm) 14 утакмици само за пласман меѓу 24 најдобри + 8 од ЛШ, а од таму до финале има 9 утакмици, 23 меча за да се освои ЛЕ (facepalm)

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Џонстонс Трофи ми е попривлечен за гледање од ЛШ. Напумпано натпреварување до немај каде. Веќе ако се вика Лига, нека го направат стандардна лига. 32 тима, 62 кола и готово :D Или поделено во две дивизии, па после правење фајнал фор. Или најубаво нека го сменат името во Куп на Шампиони и нека биде нокаут систем од почеток до крај.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Џонстонс Трофи ми е попривлечен за гледање од ЛШ. Напумпано натпреварување до немај каде. Веќе ако се вика Лига, нека го направат стандардна лига. 32 тима, 62 кола и готово :D Или поделено во две дивизии, па после правење фајнал фор. Или најубаво нека го сменат името во Куп на Шампиони и нека биде нокаут систем од почеток до крај.

Имаше некоја идеја порано за некоја атлантик лига, дежурните фаворити во Холандија, Португал, Шкотска, Белгија (селтик, ренџерс, псв, ајакс, фејнорд, бриж, андерлехт, порто, бенфика, спортинг) да направат лига некаква со јак спонзор и медиумски хајп, полни стадиони и такви работи ама не испадна ништо... во кошарката почнаа веќе со такви лиги...

• Ми се допаѓа
Реакции: existence