Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Некој пољак стави во игра :unsure
Мертезакер најдобрата шанса за Арсенал :frantic
Туџи срам ме убија (facepalm) се подјебаваат со реномето на клубот некои ликови, Дебиши е толку ужасен што делува како да нема играно фудбал во животот...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Венгер не се замара за купот воопшто. Лани отпадна уште во прво или второ коло против Сотон одвај со 3 првотимци. Овој куп го играа само Челзи и Сити затоа што реално имаат пари да си купат солидни играчи за втора постава. Мене ме загрижува што двајца првотимци се повредија поради глупава утакмица со Шефилд Среда. Окс и Волкот за 20 минути отидоа јабана, нешто коментаторите спомнаа дека не е ништо сериозно туку мали истегнувања па Венгер превентивно ги извадил.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Венгер не се замара за купот воопшто. Лани отпадна уште во прво или второ коло против Сотон одвај со 3 првотимци. Овој куп го играа само Челзи и Сити затоа што реално имаат пари да си купат солидни играчи за втора постава. Мене ме загрижува што двајца првотимци се повредија поради глупава утакмица со Шефилд Среда. Окс и Волкот за 20 минути отидоа јабана, нешто коментаторите спомнаа дека не е ништо сериозно туку мали истегнувања па Венгер превентивно ги извадил.

Едно е незамарање, друго е ваков ужас, лани беше 1-2 со Саутемптон и не беа нешто надиграни, се трудеа барем, сега некои ликови кои добиваат шанса изгледа се сметаат за ѕвезди со самото тоа што облекле дрес од Арсенал...(facepalm)
Не е страшно со Чемберлен и Волкот, веројатно е превентива.
Најмногу се замарал Фергусон пошто е најтрофеен во ЛК, заедно со Мурињо :zelen ама изгледа Волтерс :rofl (еден од најомилените ликови во ПЛ ми е) ќе му пресуди на бранителот.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Остај, вакво нешто не сум видел до сега. Претпоставувам Венгер сака да им покаже на некои ликови дека не се спремни да конкурираат за прв тим. Барем гол да дадеа колку да покажат некоја борбеност. Недисциплина колку сакаш, Жиру сигурно ќе полуди во соблекувална затоа што 90 минути одвај чепна топка од овие копуците кои не мрднаа од средина.
Кембел - аут
Ивоби - аут
Дебуши му простувам затоа што цела година скоро ич нема заиграно, а веќе влегува во трета декада.
Камара - аут
Бенасер - аут
Барем нека не фаќаат место на листата. Не е само да се биде во клубот, кога веќе ги пуштиле барем нека се изборат.
Бјелик е најмлад ми се чини, уште не е ни полнолетен и може многу да напредува со младинскиот тим.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Остај, вакво нешто не сум видел до сега. Претпоставувам Венгер сака да им покаже на некои ликови дека не се спремни да конкурираат за прв тим. Барем гол да дадеа колку да покажат некоја борбеност. Недисциплина колку сакаш, Жиру сигурно ќе полуди во соблекувална затоа што 90 минути одвај чепна топка од овие копуците кои не мрднаа од средина.
Кембел - аут
Ивоби - аут
Дебуши му простувам затоа што цела година скоро ич нема заиграно, а веќе влегува во трета декада.
Камара - аут
Бенасер - аут
Барем нека не фаќаат место на листата. Не е само да се биде во клубот, кога веќе ги пуштиле барем нека се изборат.
Бјелик е најмлад ми се чини, уште не е ни полнолетен и може многу да напредува со младинскиот тим.

Венгер им даде шанса, баш затоа се ваквите утакмици добри, може некој да се наметне за состав и со тоа да се подобри ростерот за ПЛ, пример Коклан лани, ама овие изгледа се дрва некои со главата во облаци...исто правеше и Далглиш кога го освоија 2012, комбинираше состави до финале (канибалот само ги играше сите :zelen и Кајт, пошто тој е кибернетски организам) ама трчаа, се трудеа да се наметнат.
Челзи изедначил последна минута со бонус црвен за Стоук, се подалеку е моментот кога Волтерс ќе подигне некаков пехар :(

Ријад Марез страјкс аген :pusi

• Ми се допаѓа

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Лестер во 100-та минута до водство. Чуба Акпом покажува поголема борбеност од копитата што ги задржа Венгер.
Стоук убаво се држат против Челзи, само што дефанзива вс. дефанзива не е убаво за гледање баш.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Инаку неделата се деси најлошата утакмица во историјата на ПЛ, веројатно од 1888 наваму, Јунајтед вс. Сити, кутра топка ја изнамачија, брука, резил, блам (facepalm)
Де Брујне или со бокс некој го удрил во тунелот пред утакмица или хороскопот не му беше погоден.
Туре како трактор се движеше, Навас изгубен во простор и време, цело дешавање беше од 85 минута натаму (facepalm)

• Ми се допаѓа