Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Разликата е во процентот на реализација, вс. М.Ј. и Вотфорд - Арсенал искористи горе долу 1/4 од шансите што е одлично за нив, обично користат околу 10% а се дешава и да создадат 20 шанси и да не дадат гол. Ако се задржи вака или уште подобро да оди на 30%, Арсенал ќе биде шампион.
Промашувањето на Ремзи од два метра пред гол треба да влезе во антологија :kafe
Овој Гомеш го паметам како киксер од Тотнем, не знам шо се десило со него ама бранеше јако вчера :x

Евертон се усра јако, Нејсмит мора да беше пијан, Лукаку го тепаа и влечеа цело време, Бејнс не игра, Колман не ветува последно време, Мираљас казнет... и одеднаш Ван Гал си лапна три бода на Гудисон.

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Хаааа лудница, 5:2 еј. Како почна второво си мислев дека досадна ќе е, и дека се истрошија во прво ама еве ги пак почнаа. :)

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Тоа се тие утакмичишта кои ја прават ПЛ најсекси лига во сончевиот систем :sreken
Ако некој видел само резултат ќе си помисли дека Њукасл ги уништиле Норич а воопшто не беше така, резултатот не ја отсликува реалната ситуација.
Њукасл создаде 6 шанси и даде 6 гола, прв пат гледам конверзија100% :frantic( ок, не се рачунаат утакмици бункер, една шанса еден гол, да речеме 3+ каде што нема простор за случајност). Проблематичен беше 5-от гол, по новите правила е ваљда офсајд пошто Сисоко проба да ја стигне топката, некако магливо правило...
Норич покрај двата гола имаше и две стативи, една ја спасија њукасл од гол линија, како и да беше создадоа барем 10 шанси, немаа среќа.
Лесно можеше да биде 5-5 или 6-5 :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Шефилд Среда - Арсенал
20-та минута Окс и Волкот повредени, 27-ма Шефилд водат. Дур падна голот пола саат брканица околу центарот (facepalm) Ебате утакмицата.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
2-0 за Венздеј :zelen
Ете добиваат шанса Дебиши, Кембел, Ивоби и некои други и што прават со пружената шанса? Ништо, посебно Дебиши кој изгледа е флоп...

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
2-0 за Венздеј :zelen
Ете добиваат шанса Дебиши, Кембел, Ивоби и некои други и што прават со пружената шанса? Ништо, посебно Дебиши кој изгледа е флоп...
Подосадно полувреме немам изгледано од Арсенал. Лани со Дортмунд кога сѐ на сѐ шутнаа два пати беше поинтересно.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Подосадно полувреме немам изгледано од Арсенал. Лани со Дортмунд кога сѐ на сѐ шутнаа два пати беше поинтересно.

Симфонија на ужасот, Венздеј беа за класа подобри, сериозно што им е проблемот на ликовите како Кембел или Ивоби - ете им прилика да се покажат и да изиграат добро за да се наметнат а тие се влечат како црева...и после ќе се чудат кога ќе ги пратат на позајмица.

• Ми се допаѓа
Реакции: existence