Премиер Лига, Чемпионшип, ФА и Лига Куп 2015/16

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
http://www.theguardian.com/football...er-united-sign-monaco-forward-anthony-martial

:eek:
Who da fuck is this?
Не пратам француска лига ама сепак за толкав трансфер треба барем некакво постигнување во кариерата.
На овој како околу врат да му се обесени големи неоски дреч букви - СУПЕРФЛОП :rofl

По се изгледа дека не бев воопшто во право за типов, има неверојатен талент а за 19-годишен е физички одлично припремен. После неколкуте тешки флопови на Ван Гал по инерција мислев дека и овој ќе е таков, ама не ќе да е така...
@Struggler шо мислиш за овој Марсијал?

Не мислев за Англија, општо мислев дека не е најплатен. Инаку во Англија не зема никој 300К. Волкот во Арсенал е најскапо платен со 140К, за споредба :zelen

А во ред, ваљда К.Роналдо и Меси земаат повеќе, нешто имаше дека Меси ќе го ставале зандана за неплаќање данок :D
Се зборуваше дека Фалкао во Јунајтед земал 320 или 350К неделно :eek:

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Арсеналовци растурија за репрезентации, Санчез на две утакмици искинал, Жиру два гола, Ремзи :zelen, Чемберлен даде гол, Волкот, Озил бил најдобар во сомнителните изданија на немачка, Чех ја зацрнил холандија :roflби требало Вотфорд да го паљат со бенѕин.
Него шо спомена на онаа другата тема, кој е поплатен од Руни, да не е Фалкао? (имаше такви гласини):eek:

Евертон им е кошмар на Јунајтед уште од времето на Мојс, лани им натоварија три гола, албиното Нејсмит ќе им крши кичма :zelen
А за Арсенал мислење? Може да победи кај Ватфорд на гости?

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
А за Арсенал мислење? Може да победи кај Ватфорд на гости?

Не гледам како би можел Вотфорд да извлече бод, лани гледав неколку утакмици во Чемпионшип ама тогаш ги водеше некој србин, едино ако се затворат во тежок бункер па нешто од прекин да се обидат, само тешко и тоа, арсеналовци влегоа во јака форма...

• Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Марсијал е талентиран младич, Венгер даде некоја изјава дека му го џапнале пред очи оти не бил спремен да конкурира на понудата на Јунајтед. Мене ме нервираа споредби со Анри после само две одиграни утакмици. Исто ко оној тинејџерот Али од Тотнам да го споредам со Бергкамп. Талент си е талент, ама за такви споредби треба да се почекаат барем неколку сезони.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Марсијал е талентиран младич, Венгер даде некоја изјава дека му го џапнале пред очи оти не бил спремен да конкурира на понудата на Јунајтед. Мене ме нервираа споредби со Анри после само две одиграни утакмици. Исто ко оној тинејџерот Али од Тотнам да го споредам со Бергкамп. Талент си е талент, ама за такви споредби треба да се почекаат барем неколку сезони.

Новинарите си прават филмови, дури и локалниве - порано во оној весникот македонски спорт ќе осамнеше некој наслов `роналдо од џепчиште` или `мариовскиот зидан на пат кон успехот` :D
Светски талент е, ама до Анри му требаат барем едно освоено СП, ЕП, два купа на конфедерации и нешто ситно на клупски план :zelen

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Fun fact, колку има сменето пристап Венгер во играта, порано во Арсенал играа ликови кои денес би ги одбил и Стоук :zelen Една фина група на касапи, месари и копачи на чело со језивиот Мартин Кион :kafe

• Ми се допаѓа
Реакции: existence

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
The Unbeatable беше тим од физички јаки играчи и малку техничари за разлика од денешниот тим со универзални играчи со многу техника и малку јакост. Денешниот Арсенал ги има Кокелан, Габриел и Кошчелни кои што се цврсти играчи и влегуваат во дуели без страв. Санчез е ситен и лесно го вадат од рамнотежа тешкаши како Ивановиќ на пример, Озил има страшна визија и идеја за организирање напад ама малку да го турнат и готов е. Санти да не го спомнувам воопшто :D Монреал и Бељерин убаво покриваат ама физички им треба уште за да бидат достојни на Непобедените.

• Ми се допаѓа
Реакции: Outrider

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Гомез повреден, до крај на сезона ќе го нема, Ингс исто така цела сезона нема да игра, Клоп го прегорел на тренинг :rofl. Среќа не им е тренер на Интер иначе до сега сите ќе цркнеа, нив ако Бенитез ги мачел тогаш овој ќе ги умреше, среќа нивна.
Против Тотенхем иначе, Бентеке, Фирмино и Хендерсон немало да играат, чудо големо за Фирмино и јас сум подобар од него. Стариџ ќе се врател против Тотенхем па да видиме како ќе се вклопи во новиот стил.

• Ми се допаѓа

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
@Outrider за сумата што се шпекулираше и плати навистина се сомневав дека ова е нешто некој договор ко што го прави нашиот премиер со врби, фасади и барокни стилови, арно ама ме демантира и продолжува со добрите игри за Јунајтед. Засеа и со "школски дриблизни" успева да крши кичми и постигнува гол и асистенции. Мислам дека има дар од бога и има талент за фудбал, би требало да успее и кога тогаш Реал да искешира за него.

• Ми се допаѓа