Презиме

AnaMi

Полноправен Член
4 октомври 2012
65
84
18
Незнам, ... (think) ама сепак мислам дека би го прифатила неговото... (happy)

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Ма какво мењање презиме само 2 фамилие у град имав како мое. Моја фамилија и на деду ми роѓен брат и толко, а и мноо ми е јако. Ако нејќе да га смени њоњо презиме не гу зимам бе!:D

~ Скарлетка ~

Активен Член
25 октомври 2012
348
204
43
36
Скопје
Ќе го земам неговото пошто моето нема смисла да го задржам ако ми ја знае некој ситуацијата (а не ми ја знае што е добро) а од секогаш сум сакала да имаме со мажето различно презиме as in некое тотално ново, ни мое, ни негово... Сумљам дека тоа ќе се деси. Исто така сакав детето да има различно презиме од нашето и да биде некое фенси презиме. Ама најверојатно нема да бидам разберена од општеството зошто е тоа така, така да... Ќе го земам на дечко ми и децата ќе го имаат неговото и точка :D

Lepaa

Истакнат Член
2 декември 2012
985
1,704
393
Не би го земала неговото презиме.Затоа што две девојчиња сме само во семејството.:giggle Тетка ми се омажи во Италија и сепак си го задржа презимето.Така да и јас не гледам причина да си го сменам.А сега пак нова мода бил пример Билјана Минов,Елена Мицев |-( крајни глупости.Па ти не си машко,еб*те.

• Ми се допаѓа
Реакции: smeska and 4FUN

smeska

Истакнат Член
18 декември 2012
65
53
118
Сакам ,нејќам кога немам др избор ќе го земам презимето од маж ми ... И така и така моето не ми е кој знае колку мило ... Во никој случај не би се презивала различно од своите деца , а доколку маж ми сака може да земеме и двајцата некое ново презиме , ни мое ни негово :)