Презиме

littleblackdress

Полноправен Член
22 февруари 2012
96
74
18
ох леле.. секако дека СЕГА си го сакам презимето и како што прочитав погоре, изгледа сме се собрале со специфичниве презимиња :D :D
прочитав и она дека ако сум докторка или шо ти знам ќе си стаам две.. па ако сакам да се чувствувам како голема личност ќе се чувст и без тоа.. хаха..

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
Ќе го земам презимето од мојот маж без да го зачувам моето .. Традиција си е традиција..

emzzy

Староседелец
25 февруари 2012
1,376
1,875
1,123
Името од татко ми + кратенка од моето..неговото не го земам :)
Или пак кратенка од моето и неговото...

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
...значи тато на 4 годинке е посинет у едно куманофско семејстфо, има њино презиме, тоес ск мое
а право презиме на тату е мноо убаво и треаше да си га смену у његово истинско, Јебига биднало
али у план сам ако иам мушко дете да му га смену презиме у оној право татово презиме
сфи роднине мои од Скопје (татова праа страна ) су сс тој презиме

• Ми се допаѓа
Реакции: Bum-Bum

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Има шанси да го зменам и тоа девојката ако побара, а не жената :D Никогаш не би инсистирал за ништо, доколку сака, ок , ако не сака, пак ок :)
презимето воопшто не ми е важно ... татко ми има двајца браќа ... сите тројца се со различни презимиња (не би сакал да навлагам подетално зашто е тоа така) :D Мајка ми има различно презиме од моето , братучетка ми има ралично презиме од сестра и :D кога бевме на шопинг во грција, бевме 5 члена во една кола од поблиското семејство, а сите со различни презимиња (happy) филм ...
епа барам да го смениш :p е ај да те видам сеа :giggle