Многу си го сакам сегашново презиме, ама кога ќе дојде време мислам дека ќе го земам неговото, мислам дека добра промена би било, а и не дека сум старомодна но мислам дека така треба и да биде, жената да го земе презимето на мажот
Многу си го сакам сегашново презиме, ама кога ќе дојде време мислам дека ќе го земам неговото, мислам дека добра промена би било, а и не дека сум старомодна но мислам дека така треба и да биде, жената да го земе презимето на мажот
е тоа никако не можам да го разберамМојата не го задржа презимето, и го зеде моето со И на крајот, не А.
Не ја терав, ниту па разговарав со неа на таа тема. Нејзина волја си е тоа. На нејзината лична карта ќе стојат презимињата не на мојата.
Сепак, морам да признам дека... некако прекрасно е чувството кога ќе слушнеш таму пред матичарот дека го зема твоето презиме.
Искрено немав појма дека така ќе го земе. А тоа го направила за во иднина ако сонот да биде доктор и‘ стане реалност да звучи специфично. И навистина така звучи.е тоа никако не можам да го разберам
зошто на крајот со И?
нашиот јазик си има правила, барем ти го знаеш тоа
ај те молам објасни ми која е логиката да се зема презимето, во несоодветен род?