Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

$3Я3|\||)&p&†Y

Староседелец
12 мај 2012
3,690
3,871
1,183
Значи приватна порака, знаеш на што те асоцира, еве на пример сега со тебе се спријателувам, и еве на пример, јас знам многу добро да го работам фотошопот, па ме замолуваш слика да ти направам или обратно, но не сакаш да ја видат сите, па ке ја испратиш преку приватна порака!
Или ќе си направиш јузер на Img и ќе ја прикачиш па ќе удриш линк.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Значи приватна порака, знаеш на што те асоцира, еве на пример сега со тебе се спријателувам, и еве на пример, јас знам многу добро да го работам фотошопот, па ме замолуваш слика да ти направам или обратно, но не сакаш да ја видат сите, па ке ја испратиш преку приватна порака!
Не мора да постои опција за прикачување на фотографии...
Едноставно одиш тука хостираш фотографија ја праќаш кај посакуваниот член на форумов, тој ја симнува те информира и ти ја тргаш фотографијата.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
или па истата ќе ја прикачиш на сајт наменет за тоа. И ќе ми пратиш врска од прикачената слика.
Пример:

• Ми се допаѓа
Реакции: slb_bobo

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Или ќе си направиш јузер на Img и ќе ја прикачиш па ќе удриш линк.
Па добро сеа, ке му побараш Фб или Скајп па ке му пратиш по тие сервиси!:D
Има многу начини, но додека се маткаш да отвараш јузер ваму, јузер таму, адд ме-прифати ме, така овде, ШТРАНК БАМП И АЈТ! или Рке пуке раке шлаке!

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Не сум некој форум експерт, но би сакал да прашам дали се оптоварува форумот со прикачување податоци преку опцијата 'прикачи' било во меѓусебна порака, или во мислење? ipopovski ?

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Не сум некој форум експерт, но би сакал да прашам дали се оптоварува форумот со прикачување податоци преку опцијата 'прикачи' било во меѓусебна порака, или во мислење? ipopovski ?
Отвори ги темите со повеќе слики ќе увидиш сам (ако имаш послап интернет)
Пример јас на крај на месец темата „папарацо“ не можам ни на сон да ја отворам.
Отворам кажувам два пати „Оче наш“ па се отвара првата слика.

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Отвори ги темите со повеќе слики ќе увидиш сам (ако имаш послап интернет)
Пример јас на крај на месец темата „папарацо“ не можам ни на сон да ја отворам.
Отворам кажувам два пати „Оче наш“ па се отвара првата слика.
Тоа е до твојот интернет, не е до форумот :) Знам, истиот проблем го имам и јас кога ја надминувам границата од 30 GB. Прашувам за оптоварување на форумот.

ComputerService

Староседелец
29 јануари 2013
443
235
1,043
Прашањево ти е до друг.
Но со прикачувањето на слики не може баш да се оптерети форумот, по што не знам на кој начин му се хостирани форумов и страната, форумот-страната, може да се оптерети кога би навалиле многу многу, луѓе фактички тоа ти е исто како да се обидува некој да го пинга серверот со посебни cmd апликации а со тоа да го турни!

edit: Иначе алал да му е на администраторите на страната и форумов, му се во ТОП стање, стандард си отвора, значи спрема ИТ.ком.мк е 1000 пати подобар, во смисол на брзината!