Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Да прашам некои прашања: Администрација, модерација, ситна боранија....

Од 3338 членови на ЦБ форумот:
  • Колку немаат напишано ни едно мислење
  • Колку имаат напишано едно мислење

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,279
9,121
1,683
Во ред, очекувајте од мене секој ден по една тема за различна серија. Немој некој само да се побунил. :D
А зашто некој би се бунел? Ако некој има што да напише во таа тема за некоја серија нека напише. Ако нема што да напише, нека ја одмине. Нема правило дека секој форумџија мора да напише мислење во секоја тема.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Кога сме кај темите, една забелешка што одамна сакам да ја дадам.
Некои теми поставени за важни, всушност си се поставени од соодветниот модератор оти се отворени од него лично, или му се од интерес. :D
Нека се тргнат истите, за да има повеќе простор за други теми, а не речиси цела страна со „важни“ изналепена.
Најдобро е за важни да се само оние каде се наведени правилата за соодветниот подфорум, и евентуално тема-две кои се од општ интерес.
Тема ко „Среќен 8ми март“ (пример од ракав треснат, на таа прво наидов), е актуелна еднаш годишно, нема што да бара на врвот.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Некои теми поставени за важни, всушност си се поставени од соодветниот модератор оти се отворени од него лично, или му се од интерес. :D
Нека се тргнат истите, за да има повеќе простор за други теми, а не речиси цела страна со „важни“ изналепена.
Најдобро е за важни да се само оние каде се наведени правилата за соодветниот подфорум, и евентуално тема-две кои се од општ интерес.
Тема ко „Среќен 8ми март“ (пример од ракав треснат, на таа прво наидов), е актуелна еднаш годишно, нема што да бара на врвот.

Може да се менуваат чат пат важните теми.
(Оти нели правилото е да може модераторот сам да избира кои се важни теми а кои не),па менувајте ги со цел да се по на око за да не испровоцираат(потсетат) да се распишуваме,а не со цел дека штом е од некој модератор,многу интересна и дискутабилна е.:zelen .....(голи гзиња)

• Ми се допаѓа
Реакции: alba, Electra and Хоуп*

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Ова ти е за во комуникација со модератори, не за тука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Може да има подфорум Економија, ке се отворат мн интересни таму а воедно и корисни бар така мислам м?
Имаше ваков предлог и претходно, мојот став останува ист - отворајте ги во општиот форум, ако забележиме дека се множат економските теми и се развива дискусијата, ќе им отвориме посебен форум и ќе ги префрлиме.

• Ми се допаѓа
Реакции: alba