Предлози и прашања поврзани со функционалноста на форумот

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Трик за привидна посетеност кој гарантирано носи нови ацтивни корисници кои сакаат да одат каде што има многу народ, никој несака место каде има 10 души онлајн.

Промена на системот за автоматска одјава од форумот на сите регистрирани членови. Кога може некаде да има 200-300 демек онлај а последна активност да им е пред 3 часа зошто не и тука. Местење на системот на одјава по 4-6 часа. Така само оние кои стегнале “одјави се“ ќе бидат минусирани од листата. Сите други ќе бидат сеуште како да го листаат форумот во делот Онлајн: 103 (членови: 28, гости: 75) зошто да не е наместо 28 > 128/228 или повеќе. Исто не нзма дал е сега но ако не е добро би било да биде... Подесување читателите на порталот да ги прикажува како гости на форум ако не се регистрирани а они што се регистрирани и логирани тука а гледаат само портал да ги гава во листата на онлај членови. Мора да има взаемна калкулација посетителите.

• Ми се допаѓа
Реакции: Mila Kunis and Bum-Bum

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Трик за привидна посетеност кој гарантирано носи нови ацтивни корисници кои сакаат да одат каде што има многу народ, никој несака место каде има 10 души онлајн.

Промена на системот за автоматска одјава од форумот на сите регистрирани членови. Кога може некаде да има 200-300 демек онлај а последна активност да им е пред 3 часа зошто не и тука. Местење на системот на одјава по 4-6 часа. Така само оние кои стегнале “одјави се“ ќе бидат минусирани од листата. Сите други ќе бидат сеуште како да го листаат форумот во делот Онлајн: 103 (членови: 28, гости: 75) зошто да не е наместо 28 > 128/228 или повеќе. Исто не нзма дал е сега но ако не е добро би било да биде... Подесување читателите на порталот да ги прикажува како гости на форум ако не се регистрирани а они што се регистрирани и логирани тука а гледаат само портал да ги гава во листата на онлај членови. Мора да има взаемна калкулација посетителите.
Јас ваков предлог,поготово вака јавно даден,никогаш не би го прифатила :)
Не сум подржувач на манипулации но во некои работи би замижала,но јавен предлог ваков даден и да е најдобар и да знам дека доста би придонел не би го прифатила.:)
Ама,јас.

• Ми се допаѓа
Реакции: ShakaZulu

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Јас ваков предлог,поготово вака јавно даден,никогаш не би го прифатила :)
Не сум подржувач на манипулации но во некои работи би замижала,но јавен предлог ваков даден и да е најдобар и да знам дека доста би придонел не би го прифатила.:)
Ама,јас.
Директното е најдобро, нека паднат митовите за најпосетени и најчитани. Можеби да, а можеби не, но сепак тие што ги интересира знаат кај да видат правилна/реална посетеност, нема потреба многу да разбаруваат, со три клика се гледа, а сите оние кои се “палат“ на многу зошто и да не бидат “запалени“. Да е до мене јас и не би го ставил тоа поле во индекс опциите на XF ама сепак го има, кога е така бар нека биде “правилно“ искористено. И лоша реклама е убава реклама ако има добра слика рекле, па така и привидна финта е подобро од онлајн статус 5 членови и 20 гости. Потребна е и малку активностна во полето за новорегистрирани ама за тоа наредна прилика, користење на социјални мрежи и слично...

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Немам ништо против предлогот,само си кажав мислење,а и јас сум последна што одлучува,ниту пак сакам да одлучувам.
Сакав само да си дадам мое мислење за предлогов,дека ми има сосема друго значение кога е вака јавно обелоденето,а не е лошо што се напиша за оние што не знаеа а ке го прочитат ова,ке знаат зошто наводно изгледа дека одредени сајтови имаат доста членови онлајн секогаш :)

Selma

Ingenious
15 февруари 2012
4,366
7,054
1,183
Ај една мала информација, овој форум за предлози/критики... не е видлив за гостите одјавте се и видете или уклучете се imcognito. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: ipopovski and slb_bobo

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
Ај една мала информација, овој форум за предлози/критики... не е видлив за гостите одјавте се и видете или уклучете се imcognito. :)
Прашуваш или не' информираш :)
Инаку не само предлози... цел форум Црнобело Форум е само за регистрирани членови, поинаку и не е логочно да биде :)

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Намерно е така. Нема што не-членови да солат памет :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Selma