Предлози за книги - Со кратка рецензија

cak

Нов член
11 јуни 2012
3
5
3
30
Го гледав филмот и навистина ми се допадна. Книгите не мозам да ги најдам на интернет а не сум сигурна дали ги има во Македонија?
ги има околу 400 ден се :)

Го гледав филмот и навистина ми се допадна. Книгите не мозам да ги најдам на интернет а не сум сигурна дали ги има во Македонија?
  • Книгата може да се купи во:​
    ТРИ, Култура, Топер, Матица и други
  • По цена од:​
    400 денари (мек повез) и 440 денари (тврд)
 

Hristina Angeleska

Нов член
11 јуни 2012
4
3
3
Ja imam procitano edna od najtrogatelnite i najvozbudlivite knigi na Seldon. Kniga koja te drzi vo neizvesnost i ne ti dava mir. Odblizu se zapoznavas so simtomite i lica sto boluvat od ovaa moderna bolest rastrojstvo na povekekratna licnost, eden vid sizofrenija koja e mnogu tesko da se utvrdi, nadvluade i izlekuva. Dali ovaa malo devojce go zasluzuvaa ovaaa....poveke ne bi pisela ke te ostavam da ja procitas .
Шелдон ми е омилен автор, иако сеуште не сум ја прочитала книгава. Ја немам најдено. Благодарам за статијава, баш ме заинтересира:]
 

Natalija85

Нов член
12 јуни 2012
1
0
1
39
ИСПОВЕД ОД ХАРЕМОТ - БРАНКО МИЛЕНКОВИЌ .... Прекрасна книга!!! Вистинска приказна за една млада девојка од Белград која поради желбата за подобар и побогат живот ќе загави во харем во Дубаи. А што таа раскажува за животот и случувањата во харемот прочитајте!!!!
 

Tina Vergova

Нов член
12 јуни 2012
6
2
3
32
Radovish
krvna%20vrska_mala.jpg

Крвна врска - Сидни Шелдон


Елизабет, убава, интелигентна девојка станува претседател на џиновска фармацевтска компанија - втора по големина во светот - по трагичното загинување на својот татко при едно негово искачување на Мон Блан.
Девојката пробува да остане на своите нозе и да ја зачува компанијата од останатите акционери (нејзините роднини), а истовремено не знае од кого повеќе треба да го чува грбот.​
Semeana prikazna za semen biznis voedno i vrvicite, padovite i izdignuvanjeto na biznis koj pocnuva od pocetok i go dostignuva svojot vrv. Elizabet e edna hrabra devojka, intelegentna, vospitana voedno i milenicka na nejzinio smrtta na svojot tatko. Taa e onaa koja podocna ke stoi na celo na kompanijata i ke upravuva so ostanatite akcioneri odnosno clenovite na nivnoto blisko semejstvo. No tokmu taa zapaga vo lavirintot i iskusenieto i lakomosta na semejnite vrski ili nejzinite bliski rodnini. Ne pustaj gladna kokoska vo pol kokosarnik bea zborovite na nejziniot tatko od koi taa ja nauci zivotnata lekcija za Z I V O T O T.​
Kniga koja ne smeete da ja prepustite vo isto vreme da i ja dadete moralnata podrska na glavnata heroina Elizabet da uspee vo svoite celi i da ja zacuva kompanijata.​
 

Иконија

Нов член
25 март 2012
2
0
1
43
ЦЕЛЕСТИНСКОТО ПРОРОШТВО - авантуристичка книга во која дејствието се одвива во шумите во Перу каде се пронајдени древни списи, а како главниот лик ги пронаоѓа една по една, вие ќе откриете кави моќи поседува Вашиот ум.
 

AniAnika

Нов член
13 јуни 2012
2
1
3
37
Алкемичарот - Паоло Коељо = дефинитивно книга која ќе ве натера да подразмислите за смислата на пречките во животот и како истите најпаметно да се надминат....книга која нема да ја оставите бидејќи не можете да дочекате до утре за да дознаете што понатаму.

Сложувалката на Парсифал - Роберт Ладлам = Главниот лик Мајкл Хавличек како дете го преживеал дивеењето на СС трупите, а Америка му дава шанса за нов живот, и тој станува Мајкл Хавелок, еден од нејзините најдобри тајни агенти. Кариерата му ја прекинува смртта на саканата жена, но Хавелок дознава дека таа е жива и оти тој е жртва на измама од глобални размери.

Знакот близнаци - Роберт Ладлам = Романот почнува со сцената на воз, кој јури низ Италија кон Алпите и носи мистериозен товар. Станува збор за сандак со древни документи, чие откривање може да го разниша не само христијанскиот свет, туку и модерната цивилизација.Со тие документи, кои датираат од библиско време, Хитлер имал страшни планови, Черчил се обидел на секој можен начин да дојде до записите, а Ватикан е престрашен од нив."Знакот близнаци", иако ја следи добропозната шема на светска мистерија, потрага и постојана опасност, напишан е со умешноста за напнатост на Ладлам, човекот чии книги се продадени во 210 милиони примероци.

Сакате уште? =)
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: девојкатаовен

Валентина

Нов член
13 јуни 2012
2
2
3
"Се што останува" - Патриша Корнвел - возбудлив сплет на околности,описот на дејствијата може дури да достигне до точка морничавост и адреналинот да се покачи за неколку скалила... но,во ниеден случај нема да те пушти да ја оставиш.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Avona Vi

Валентина

Нов член
13 јуни 2012
2
2
3
Сидни Шелдон - "Се плашиш ли од темницата" - Живот во брзање и неизвесност.Недоверба во оние околу тебе,страв...комбинација на емоции кои те тераат се побрзо и побрзо да ги вртиш страниците.Брзината со која минува времето,невољите кои ги снаоѓаат четирите жени и нивната борба со оној кој е на врвот.

Сидни Шелдон - "Другата страна на ноќта" - приказна која постепено те издигнува од дното до врвот,која со себе не заборава да ги понесе и страста и тагата...Убиство и неговиот товар врз грбот на убавата Ноел.

Сидни Шелдон - "Sвездите светат од небото" - Лара има тешко детство,нејзиниот татко единствено што прави е таа да се чувствува лошо,неговата амбиција за парите нема среќен крај,туку носи само страдања за малата Лара.Но и покрај тоа девојчето изнаоѓа сили да се издигне.На овој и оној начин успева да се вивне во вис и да заплови горе со високите облакодери....успехот е нејзината цел.

Сидни Шелдон - "Песокот на времето" - четири жени,секоја со својата мачна приказна од минатото утеха наоѓаат во манастир.Мирниот живот и минималноста,љубовта кон Бог која ја нуди манастирот за нив е сосема доволна...се до еден момент кога манастирот е нападнат и успеваат да избегаат.Но на нивните маки тука не им се гледа крајот.Ситуациите во кои се наоѓаат ...криење,страв,несвесност за новите нешта околу нив....

Сидни Шелдон - "Гневот на ангелите" - навдум совршениот живот и успех на Џенифер во еден момент се крши како да е од стакло.Силата која таа жена ја изнајдува во себе да се бори за она што е нејзино или да се откаже од едното за на другото да донесе среќа...
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: девојкатаовен

TheBookaholic

Истакнат Член
13 јуни 2012
34
35
318
Скопје
12 ноќи - Фолкер Клипфел и Михаел Кобр
Култниот инспектор Клуфтингер е на викенд во еден алгојски планински хотел. Откако е убиен еден од гостите, идилата исчезнува. Преку ноќ доаѓа снежна бура која го отсекува хотелот од надворешниот свет... Сево ова се случува за време на злогласните 12 ноќи кога се раскажуваат морничави приказни за лошите духови, кои во овој период од годината предизвикуваат огромни штети и ги убиваат луѓето.


П.С. Прекрасна книга, топла препорака до сите членови на ЦрноБело форумот/сајтот.