Декспорт е од предна страна, Немо е од задна страна. Според снабденост декспорт и немо се подобри ама и "посолени" со цени. Во кисела вода кај бившо Гет кафе до комерцијална банка има петшоп релативно нов цените се 40 ден гупа и ксифо, ксифо лира 70 денари, црни моли има 3 комада само мажјаци.Deksport oaza se naoga nad Nemo vo TC Olimpiko taka?
kaj ima pogolem izbor na zivorotki vo Amazon ili vo Deksport i Nemo
Со карас тешко да најдеш тука други риби што живеат во исти услови како нив. Карасот бара темепература до 18 целзиусови максимално и минимална литража на аквариум од 100л. Така да според ова доколку се решиш да чуваш караси можеш само од тој вид, но можеш да ги мешаш со други риби но на некои од рибите нема да им биде убаво и ќе бидат цело време под стрес. Олус другите риби би можеле да ги напаѓаат карасите.Ќе може ли некој да ми каже што рипки би можел да чувам заедно со Goldfish.
Како што имам читано по разни литератури (списанија,форуми,сајтови) декаде пишува деа е потребен голем простор за да се развиваат нормално.Фала за одговорот. Иначе јас имам аквариум 72 литри. Ако може да ми кажете некои комбинации на риби што би можело да чувам. И зашто од 100л. аквариум бараат карасите
Ти благодарам многу на одговорот.Како што имам читано по разни литератури (списанија,форуми,сајтови) декаде пишува деа е потребен голем простор за да се развиваат нормално.
А за комбинација неможам да ти кажам јас, тоа е до вкус. Јас на пример ги избегнувам живоротките бидејќи ми се нежни многу и имаат краток животен век. Јас иам 2 аквариуми од кои еден е 300л аквариум. Во него иам 6 скалари кои се парови, 4 анциструси, 1 плекостомус, 3 торокатоми и 3 сијамци. Изгледот (скејпот) ми е карпест со една врста на трева (криптокоруна) . Вториот е 60л, скејп тревен околу10 врсти на треви со подлога за прихрана на растенијата, цо2 систем. Во него чувам ред чери шримп околу 10 големи и над 30 мали, потоа 1 неретиа полжав и 1 јабучар полжав. Од риби имам 2 расбора галакси и 3 расбора хенгели и 1 албино анциструс.
Тоа е мојот вкус мој избор за аквариум. Реши се за еден основен вид на риба, покрај тој вид побарај на нет која риба може да живее сонејзе и какви услови бараат.
Sent from my E2003 using Tapatalk
Дај димензии на акваумот и какво светло сакаш да користишЌе може ли да ми кажете за 72 - литарски аквариум, која јачина на пумпа да купам. И дали може да ставам за осветлување од лед лентите.
60x40x30Дај димензии на акваумот и какво светло сакаш да користиш
Sent from my E2003 using Tapatalk