По што ќе ја паметам годинава која привршува како и моите планови за следната

Butterfly^^

Истакнат Член
7 јануари 2013
239
271
373
  1. По шетките низ Европа
  2. Запознавањето многу нови луѓе
  3. Успесите на секое поле
  4. Убавите моменти поминати со најблиските

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and parvati

онјаЛ

Полноправен Член
22 ноември 2012
69
85
18
Спонтаноста која ме прати (или јас неа :D) и депресијата преку која научив неколку работи

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Годината на празните `одови. Еден голем процент и по своја вина, но многупати поради извисувањата во 5 до 12.
По успешната 2012та оваа имав зацртано доста планови, догаѓајки, но по некој сплет на околности повеќето се растурија при самиот крај. Првиот квартал беше релативно размрдан поради работата, така да ретко да наоѓав слободни часови за креативно мислење. Во вториот квартал - времето кога го собирав плодот од првиот, почна малку раскалашното живеење, честите дружби, непланираните патувања низ Македонијата... Третиот квартал поминат во денгуба (поради совпаѓањето со летниот одмор). Тука буквално нит креативност, нит желба за подобрување. Јуни - судир со еден сегмент за реалноста и прифаќање на истата како дел од животот
Крајот на септември - нагло нарушување на здравјето, страв од губење на животот, борба за истиот, влегување под режим. „Возобновување“ на едно старо пријателство.
Октомври. Свадби, дипломски, дружби, зачестени излегувања. Еден од најисполнетите месеци иако здравјето не е во највисока форма. Сепак креативните мисли на повидок, желба за живот онаков каков што самиот си го налагам.
Ноември. Топол и студен. Да се комплетира целата мисла на пропаднати планови, тука го додавам пропаднатиот дочек на едно другарче од Кина. Ослабнат 15кг, но кондициски тек допрва се доградувам, го дочекав декември завиткан во ќебе и дебели плетени чорапи. Студено е, кројам планови за иднава година, не толку високи како минатата, но доволни за добар старт. И да... прв пат после година дена настинат со блага кашлица.

Luckky

Upright
22 февруари 2012
2,636
5,812
1,153
32
Western Sky, Land of Oz.
Дека не е злато се што сјае и пред се дека е најбитно да се фокусираш на себе :)

Дека е најбитно да се фокусираш на себе. И дека конечно го направив тоа и сум многу благодарна на самата себе. Редно беше да се видиме во огледало со внатрешноста и да ги закопам самоунишувачките секири. Сфатив и научив многу за себе што до сега ми поминувало низ прсти и не бев свесна дека постои. Имав две - три големи освестувања кои ми се случија рано годинава, и кои ми помогнаа да надминам голем дел од пречките. Се фатив како размислувам порационално и од повеќе страни пред да донесам одлука што највеќе ме радува. Направив голем напредок во пребродувањето на неколку животни трауми. Како и дека не треба да правам претпоставки за се и да сфаќам се лично. И конечно, дека не запирам тука. И нема да запрам. А да, научив да се покаам за направените грешки и да научам нешто од нив, а не само да ги признаам за сторени.
Две кратки прекугранични патувања, во склопот на гореспоменатото.
Успешно поставен блог за пишување, што крајно ме радува и ме исполнува. Неколку работни кампови каде што запознав прекрасни луѓе на кои им се восхитувам. Koнцерт кој долго го очекував. Отркивање на нови бендови и нови песни што ги сакам. Неколку добри книги кои ги прочитав. Посета на нови места во нашава држава, која е уште попрекрасна. Повеќе трпение, оснознавање и повеќе верба. Почување на ново хоби и учење нов јазик. Добри филмови. Зацврстување на пријателствата. Загуба на многу блиска личност, што ме направи поблиска со семјеството.
Малку повеќе храброст, повеќе чаеви, повеќе инспирација, повеќе возења со автомобилот и повеќе оптимизам за следната.
Година за самоизградување.
Резимирано, година што очајно ми требаше, година од мене за себе.

Змејче

Незапирлива
14 јули 2013
1,193
2,423
1,123
Секој во животот има по некојси значаен спомен. Спомен на кој ќе се присети низ се што поминал самиот човек. Веридба, дипломска, свадба, ново друштво, нова љубов.....тоа скоро и го видов оваа година: веридбата и свадбата на мојата драга колешка (роди и синче :) ), друштвото со кое се немав видено одамна, се спријателив со една многу добра другарка која набрзо си фати и дечко, дипломската на систерот, мојата љубов ме изнесе за нашата 4 годинашна врска на местото каде сме се запознале за прв пат, бев и на езеро на кое сакав одамна да отидам....НО....за мене оваа година ми беше најтешка во мојов живот! Не е важно низ се што сум поминала годинава, но само едно ќе ви кажам: ЈАС СЕ ИЗБОРИВ! Се изборив и издржав со сите мои сили, без разлика дали беше подршката од љубовата, семејството или најблиските покрај мене, но се зависеше од мене....доволно тие ми пружеа љубов, за тоа сум им благодарна....иако се присетувам на некои моменти од оваа година, кои ме прават сега похрабра низ се што сум поминала....едно разбрав: да се живее свој живот полн со потенцијал и да се бори за своите соништа!
Иако е декември, сфаќам дека сеуште малку ќе заврши годинава, доаѓаат нови денови, убави денови...од кои е и мојот роденден...:sreken

The High Commander

Староседелец
2 мај 2012
206
131
1,043
123
Годинава ќе ја паметам по:
  • Тоа што си ветив дека ќе ја направам незаборавна кога започна
  • Конечно почнав да правам промени во својот живот, за некои работи за кои предолго одложував.
  • Факинг магистрирав!
  • Прекрасни моменти со една девојка во првата половина на годината и неславен крај, за жал.
  • Нова љубов на повидок.
Се на се: добра година беше. Не можам да се пожалам. Многу подобра од 2012.
Напредував на многу полиња. Научив многу и созреав уште малку повеќе. (Ќути може и да биде човек од мене :p)
Сега само уште да се потрудам и 2014 да биде уште подобра. :)

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
1. Се запишав на факултетот каде што сакав. Многу задоволен од првиов семестар до сега.
2. Во периодот од крај на 2012/почеток на 2013 па до сега развив нови интереси.
3. Си посветив внимание на себе и на тоа да продолжам да се развивам во личноста која сакав да бидам, и сега до некаде сум.
4. Незаборавно лето, баш на какво што се надевав.
5. Запознав (и запознавам) куп луѓе со кои се зближувам, нови потенцијални пријателства? Кој знае.
6. Почнав полека да експериментирам. Да бидам малку поотворен кон работи кои не сум ги пробал, да кажувам "да" на работи на кои до пред 2 години би кажал не.
7. Го имав најсилното пијанство до сега. (Не дека е некое посебно постигнување, меѓутоа ми го одбележи крајот на одморот со друштвото).
8. Не можам да избројам колку симпатии. Им се заблагодарувам на сите нив.

Се-на-се одлична година. Целосно сум задоволен од самиот почеток па до сега. Нека продолжи така и наредниве 23 дена, а потоа уште подобро да биде.