Интересна година, доста солидна
Јануари
Најпрво по Европското Првенство ракомет, и моето лично навивање во Ниш и Белград, како дел од Македонската Фаланга.
Како и добиввање на вториот сертификат во областа на фитнесот
Фебруари
Секако мојот роденден, кој морам да го издвојам, бидејќи беше навистина поразличен од останатите.
Март
Започнуање на работа професионално со клиенти кои сакат да водат активен и здрав животен стил.
Април
Резултат на самите клиенти(задоволни), кои ми даваат мотивација за да работам и понатаму во истата област, секако и поголема самодоверба.
Март
4 Дневна екскурзија во Грција, и запознавање на ексерт во областа на фитнесот, Боштјан Јакше, тогашен фитнес и кондиционен тренер на Монтепаски од Италија.
Април
Запознавање на личност која верував еден ден дека ќе ја сретнам и имам во животот, мојот сегашен драг пријател и тренинг партнер, кој секојдневно ме мотивира.
Мај
Го добив 3-тиот сертификат во областа на фитнесот
Јуни
Спремање за на факултет и запишување надвор од државата, за жал неуспешно, скоро паѓање во депресија (најлош момент годинава)
Јули
Регрутирање за влез во МВР како дел од единицата ЕБР- неуспешно
Август
Вработување (работна позиција која никогаш не сум ја сакал, затоа и не сакам да ја спомнам)
Септември
Првата Плата
Октомври
Официјално спремање за мојот прв натревар
Ноември
Повреда на раката на работно место, како и одолгнување за спремањето.
Декември
Ништо интересно, закрепнување, но спремање за плановите кои ќе се работат изминатата година, здравје!