Поуки за животот

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
  • Животот е билет за најголемата претстава на светот.
  • Најздравата реакција кон животот е радоста.
  • Не е чудо да се лета во воздухот, ниту да се оди по вода, туку да се гази на земјата.
 
  • Like
Реакции: Ludaca

Utopian

Нов член
3 април 2012
27
24
3
25
Се жалиме затоа што небото е темно и мрачно, не ја сакаме ноќта и го бараме сонцето.
Но забораваме дека тука се ѕвездите, кои доколку погледнеме подобро, навистина волшебно изгледаат.
 
  • Like
Реакции: ZmajChe

nijas

Нов член
26 февруари 2012
10
2
3
26
kicevo
здравоеве кеви казам све со врска со мојот живот јас кога имав 7 години мајками се фате со еден циган маш ама таткоми ја некјеше дека оди со циганот влагаше во прозорецот а таткоми од прозорецот излагаше надвор од куката и си замина беше на вечер ама таткоми другот ден се разделе од мајками и не преколна да по питами и да порсиме пари низ гаг јас од кичево сум имам години 18 псоле некоје верме мајками на мајка и рече даси оди од куакта во друго место е ибрка од кука псоле живефме под кирија 9 години мајками ме тераше да посрам пари ме тепаше ме бркаше од дома ама јас псоле одеф нашколо во битола кај глувите во кочо рацин завот за рекабција за слук и оштетен вид ама јас кога наполнеф 14 години парвеф пробелми многу низ гардот во кичево исто така гаредф се тепаф до секакви луге се друшеф со лоши момчина и псоле некоје врме додједја сосијалното и полицијата дома кај мене даме земат и ме однеисеја во скопје во ранка микајливич во скопје ама таму ми беше многу тешко ама седеф скоро 4 месеци ама бегаф многу од таму споле појдеф во сосијалното им рекоф даме вратат назат во битола и ме вратеја во битола јас се смиреф не правеф порбелми никафм и ама завршеф осмо оделеније во битола тогаш имаф окулу 16 години псоле некоје време ме фате голема криза и просеф и палчеф многу и сиги сечеф рацете се напиф сапон апчина за дасиго доземам живото и ме сапјеа многу пати кога наплнеф 17 години псоле еден човек ме застана ама беше девреш и ми кажа дете ти ке патеш многу овије години две или три во 2011 година кети се лсучува многу лоши рапоти ке милеш ама јас нему веруваф ама еве сварно било ама јас су спијел на дозд и на снег ама ако кога наплнев 18 години и си рекоф ај ке одам нашколо во скопје средно школо сега сум 1 година учам школо во доцур партенија зафравцки во скопје сасега се ногам во скопје јас имам уште два барка и една сестра братми што неје од ист тако тој се вика емрак тој учи школо во битола кај што учеф јас другјот брат се вика бекир тој мије брат виситниски ама сестрами неје од ист татко ама јас дави кажам голема мака имам фамилијата неме сакат и мајками само ме сакат само за корит а др ништо само што плачам со цело срце и ме боли срцето од цела тага и мака ама ако нема што да парвам овде во скопје исто таак просам пари и сакам дасиго одземам животот ама нензам друго што да казам со оваја мајка мајками мене неме сакат даме сакше поубаво ке беше за мене и за нас ама неме сакат и забе се што немам памет сега сасгеа сум смирен малце овије денови не парвам глупости како што парвев многу глупости ама ако јас неможам веке ако никој неми помгни во живото и кеси умрам и нема веке никој не прашувам дали решеније или не мије гајле за др јас си гедлам за мене а не за други и нема што само сакам даси најдам еден пиштол и даси пукам у галава и сега вије незнам што кеми казете поздрав од нијас
 

NEPOBEDLIV

Истакнат Член
5 март 2012
288
412
63
здравоеве кеви казам све со врска со мојот живот јас кога имав 7 години мајками се фате со еден циган маш ама таткоми ја некјеше дека оди со циганот влагаше во прозорецот а таткоми од прозорецот излагаше надвор од куката и си замина беше на вечер ама таткоми другот ден се разделе од мајками и не преколна да по питами и да порсиме пари низ гаг јас од кичево сум имам години 18 псоле некоје верме мајками на мајка и рече даси оди од куакта во друго место е ибрка од кука псоле живефме под кирија 9 години мајками ме тераше да посрам пари ме тепаше ме бркаше од дома ама јас псоле одеф нашколо во битола кај глувите во кочо рацин завот за рекабција за слук и оштетен вид ама јас кога наполнеф 14 години парвеф пробелми многу низ гардот во кичево исто така гаредф се тепаф до секакви луге се друшеф со лоши момчина и псоле некоје врме додједја сосијалното и полицијата дома кај мене даме земат и ме однеисеја во скопје во ранка микајливич во скопје ама таму ми беше многу тешко ама седеф скоро 4 месеци ама бегаф многу од таму споле појдеф во сосијалното им рекоф даме вратат назат во битола и ме вратеја во битола јас се смиреф не правеф порбелми никафм и ама завршеф осмо оделеније во битола тогаш имаф окулу 16 години псоле некоје време ме фате голема криза и просеф и палчеф многу и сиги сечеф рацете се напиф сапон апчина за дасиго доземам живото и ме сапјеа многу пати кога наплнеф 17 години псоле еден човек ме застана ама беше девреш и ми кажа дете ти ке патеш многу овије години две или три во 2011 година кети се лсучува многу лоши рапоти ке милеш ама јас нему веруваф ама еве сварно било ама јас су спијел на дозд и на снег ама ако кога наплнев 18 години и си рекоф ај ке одам нашколо во скопје средно школо сега сум 1 година учам школо во доцур партенија зафравцки во скопје сасега се ногам во скопје јас имам уште два барка и една сестра братми што неје од ист тако тој се вика емрак тој учи школо во битола кај што учеф јас другјот брат се вика бекир тој мије брат виситниски ама сестрами неје од ист татко ама јас дави кажам голема мака имам фамилијата неме сакат и мајками само ме сакат само за корит а др ништо само што плачам со цело срце и ме боли срцето од цела тага и мака ама ако нема што да парвам овде во скопје исто таак просам пари и сакам дасиго одземам животот ама нензам друго што да казам со оваја мајка мајками мене неме сакат даме сакше поубаво ке беше за мене и за нас ама неме сакат и забе се што немам памет сега сасгеа сум смирен малце овије денови не парвам глупости како што парвев многу глупости ама ако јас неможам веке ако никој неми помгни во живото и кеси умрам и нема веке никој не прашувам дали решеније или не мије гајле за др јас си гедлам за мене а не за други и нема што само сакам даси најдам еден пиштол и даси пукам у галава и сега вије незнам што кеми казете поздрав од нијас
Што сакаш да ти кажиме мори мачна душо? Ти скроз нагризан си бил.
 

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,154
7,681
1,183
земјата на чудата
Никогаш ... не игнорирај ја личноста која те сака .. личноста која се грижи за тебе. Еден ден кога ќе се разбудиш ќе сватиш дека си ја изгубил ..месечината ..броејќи ги sвездите.
 
  • Like
Реакции: antonio and BlackTulip

mspasenoski

Староседелец
19 февруари 2013
442
701
1,103
32
Карпош - Влае
Храброст и мозок, првото ти треба да се соочиш со предизвиците во животот не си свесен на што ќе налеташ, колку и да ти е страв надмини го и соочисе, не мисли на крајот како ќе заврши, а второто ќе ти треба во секоја ситуација, немој да го изгубиш !
 
  • Like
Реакции: Rosana

pozdrav eden topol

Истакнат Член
10 ноември 2017
606
345
63
За да бидеш мудар, треба да јадеш многу муда во животот...но бадијала е, не губете драгоцено време...на староста не и треба мудроста...