Поуки за животот

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,231
17,758
1,673
На сигурно
Напишете ги вашите "мали"поуки за животот

-Верувај во љубов на прв поглед
-Никогаш немој да се потсмеваш на нечии сништа
-Кога се караш, биди фер, никогаш немој да навредуваш.
-Немој да судиш
-Зборувај полека, но мисли брзо.
-Запомни дека секој што ке го сретнеш има страв од нешто, има љубов кон нешто и има изгубено нешто.
очитување на самиот себе
*Почитување на останатите
рифаќање на одговорноста на сите твои постапки.
-Кога губиш, не ја губи и лекцијата од поразот која треба да ја научиш.
-Немој да дозволиш мало недоразбирање да уништи големо пријателство.
-На лугето давај им повеке од што очекуваат од тебе и прави го тоа со голема радост.
-Кога ке видиш дека си згрешил, веднаш потруди се да ја исправиш грешката.
-Кога победуваш не се фали
-Кога губиш не си барај оправдувања
-на љубовта и на готвењето приоѓај им безгрижно
-Не ги заборавај оние ко и те сакаат
-За време на празниците биди секогаш дома
-Следија својата сопствена желба
-Стој понастрана од човек кој мисли дека се знае
-Кога треба да се премести пијаното, не се фаќај за столчето...
- Ниту еден маж не бил убиен додека ги миел садовите.
- Вештачката интелигенција нема шанси со природната глупост.
- Фармерките не се виновни што вашиот задник изгледа голем.
- Ниту еден најмал доказ не го подржува тврдењето дека животот е сериозен.
- Ако имате отворен ум за повеќе работи, мозокот може да ви испадне.
- Сметките патуваат по пошта два пати побрзо од чековите.
- Свеста е она што боли, кога сите други делови се чувствуваат одлично.
- Мажите се од Земјата. Жените се од Земјата. Соочете се со тоа.
- Средовечноста е период во кој широчината на умот и тесноста на струкот, ги замениле своите места.
- Шансите секогаш изгледаат поголеми кога си заминуваат отколку кога доаѓаат.
- Ѓубре е нешто што сте чувале со години и сте го фрлиле три недели пред да ви потреба.
- Секогаш има еден имбецил кого не сте го преброиле.
- Искуството е прекрасна работа. Ви овозможува да ги препознаете грешките кога повторно ќе ги направите.
- Немој да тежиш повеќе од фрижидерот.
- Ако мора да избереш помеѓу две зла, одбери го она што не си го пробал никогаш претходно.
 
  • Like
Реакции: 048 and Hexasto

Nightmare_f

Истакнат Член
19 февруари 2012
1,358
2,204
423
Дома пред Пц
-
Никогаш не се откажувај од никого, чуда се случуваат секој ден.
- Сакај длабоко и страсно. Можеби ке бидеш повреден, но тоа е единствениот начин да го живееш животот целосно.
-Што е мое ќе си дојде, а она што нема да дојде јас сама ќе си го земам! :)
- Секогаш има еден имбецил кого не сте го преброиле.
- Искуството е прекрасна работа. Ви овозможува да ги препознаете грешките кога повторно ќе ги направите.
- Несреќен е оној кој незнае да ја поднесува несреќата.
- Луѓето проштеваат се, освен искреноста.
- Кој ризикува тој добива!
 
  • Like
Реакции: InnaLaurie and 048

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
  • Животот е борба, а некои од борбата си направија живот.
  • Младоста е нешто што го имаат само младите, а го ценат само старите.
  • Кога не сме способни да најдеме мир во себеси, бескорисно е да го бараме на друго место.
 

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,263
9,106
1,683
  • Мислам, значи постојам. [Декарт]
  • Што не боли, тоа не е живот. Што не проаѓа, тоа не е среќа. [Иво Андриќ]
  • Животот е многу долг кога си осамен. [Morrissey]
 
  • Like
Реакции: Ludaca, Bum-Bum and parvati