Наводно имало, барем според исламската митологија. Една од мотивациите за мачеништвото во име на Аллаах и работа во која веруваат милијарда и кусур муслимани ...
Страшна работа
Наводно имало, барем според исламската митологија. Една од мотивациите за мачеништвото во име на Аллаах и работа во која веруваат милијарда и кусур муслимани ...
Како сеа веруваш дека постои реинкарнација ама немаш став за животот после смрт? Контрадикторно е ова.Отсекогаш ме интересирало како луѓето размислуваат во врска со животот после смрт...
Јас лично немам оформено некој став во врска со тоа.. За реинкарнација верувам дека постои.
Живот после смрт.. Дали по смртта има задгробен живот во рајот или пеколот. Језиво ми е некако тоа. Незнам дали да верувам, никој не се вратил од таму. Имам гледано многу емисии за реинкарнација, ја имам прочитано и книгата на Согјал Ринпоче - "Kнига на животот", во која се зборува токму за оваа појава. Сето тоа ми е прилично убедливо.Како сеа веруваш дека постои реинкарнација ама немаш став за животот после смрт? Контрадикторно е ова.