Последен гледан филм со рецензија

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
Талентираниот господин Рипли
Мет Дејмон е во главна улога. Филмот е за тоа како еден човек може да се опседне со совршениот живот на некој познаник кој е богат, има се што ќе посака и многу жени. Прво мислев дека е драма, но после убиството сфатив дека е трилер. Може да се каже дека филмот е за совршено убиство и како да се извлече некој со такво. Не ми се допадна крајот, инаку филмот и дејствијата се совршени.
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Green Room

green room.jpg

Леле, филмов! Најдобриот филм што го имам гледано оваа година. Членови на панк бенд отткако ќе свират во еден нео-нацистички бар лоциран некаде во некоја шума, ќе заглават во "зелената соба" (не кажувам зошто) и ќе бидат приморани да се борат за своите животи. Филм преполн со напнати моменти, реалистични грозоморни детали, психолошка игра која буквално те внесува во ситуацијата и те тера да се соживееш и те прави нервозен, живчан и те држи на штрек. Го обожавам Anton Yelchin (е***е животот, како загина, ужас), глумата му е топ како и секогаш. Ми се допадна и Impogen Poots (ликот на Amber), ликот и беше мадафака. Од попознатите, го имаме Patrick Steward во улога на главниот негативец што е доста несвојствено за него и интересно да се види, he pulls it of. Овој пат не ставам трејлер од филмот, а и советувам да не се гледа (бидејќи премногу издава и го прави гледањето помалку интересно), едноставно симнете си го филмов и уживајте.
 
Последна промена:

WolfGirl

Староседелец
21 јуни 2016
214
136
1,053
Posledno go gledav Lucy . Mislam deka filmceto e dosta interesno za ljubitelite na akcija I neizvesnost do samiot kraj .
images.jpg
Glavnata uloga ja ima Scarlett Johansson a go imame I Morgan Freeman kako psihoanaliticar koj go proucuva covekoviot mozok .
Recenzija : Na pocetokot , Lusi e normalna devojka , studentka koja e vo ljubovna vrska so dostavuvac na droga na eden golem diler . Po splet na okolnosti , Lusi e taa koja ke treba da ja odnese drogata do dilerot . Od pregolem strav taa zavrsuva so edna od najopasnite drogi na svetot , koja preku nejzinata krv ke stigne vo nejziniot mozok , I ke ja pretvori vo kompjuter . I pokraj site prepreki , Lusi nema da se otkaze dodeka ne stigne do krajnata cel . Da gi otvori site kelii na mozokot , a na psihologot da mu dade informacii za toa kako raboti coveckiot mozok .
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Hardcore Henry

hardcorehenry.jpg

Реатардирано добар! Не ми е ни гајле толку многу за приказната, режијата е луда! Снимен во first person point of view, од почеток до крај. Можам да замислам колку добро е искуството да го гледаш 3D во кино. Дури ни приказната не е лоша, станува збор за Хенри, човекот-робот кој отткако се буди во лабораторија, во длабока конфузија за што се случува и кој се сите кои сакаат да дојдат до него, започнува луда авантура и обид за преживување. Многу, многу акција. Трчање по згради, паѓање од големи височини, пукање со пиштоли и пушки, бомби, тепања, еден куп насилни и акциони моменти. Го гледаш со подзината уста од почетоk до крај, уживаш во интересните сцени и како мало дете повремено се развикуваш: "Кууууул!!". Јас барем.
Зошто почесто не прават вакви филмчиња?

 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Стојче

Ghtalpo

Староседелец
27 февруари 2012
2,656
3,335
1,153
Германски филм кој иако иам одбивност спрема нив ми се допадна ептен.Трае 1,15 минути кои се сосема доволни.Филмот го обработува ефектот пеперутка.9/10
Run Lola run (1998)
Run-Lola-Run.jpg
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Tantara

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Big Sur

big_sur_ver2.jpg

Само што го изгледав, добив толку силна импресија што морав веднаш да го споделам. Прво и основно, го обожавам Керуак. Се поврзано со него ми е привлечно и импресивно и сакам да дознаам/видам/прочитам што е можно повеќе за неговиот живот. Тој има книга со наслов "Big Sur", но ја немам прочитано и не знам дали филмот е адаптација на книгата или пак, книгата е некој вид на автобиографија односно мал дел од неговиот живот пренесен на страници, па филмот го прикажува токму тој период кога е напишана книгата. Во секој случај, ми се допадна иако немаше некоја посебна приказна. 3 години отткако ја издал книгата "On the road", Џек живее во центарот на вниманието на медиумите и поради тоа, се осеќа притиснат и без нималку приватност. Поради тоа, оди да одмори во една колиба на негов пријател која се наоѓа на пределот Big Sur (California), но после само 3-4 дена му станува досадно. Сепак, издржува 3 недели, а потоа заминува во Фреско каде што се наоѓа со своите пријатели (помеѓу кои и Нил, познат како Дин во На Пат) и продолжува со своето секојдневие, постојано пијанчење, муабетење, филозофирање, пеење, играње, лудување,... Не сакам да продолжам да го раскажувам, ова е доволно. Во текот на целиот филм, Керуак е наратор на сопствените мисли и чувства, што го прави овој филм прекрасен. Го гледаме неговиот бурен карактер, нескротливоста, борбата која ја води сам со себе (и своите демони), борбата за потрага на нешто повеќе. Улогата на Керуак ја има Jean-Marc Barr (The Big Blue). Кинематографијата е ЛУДА! Поготово во првите 20-ина минути. Те тера да спакуваш ранец и да заминеш некаде во шума покрај море/океан и да уживаш сам со природата. На IMDb има мизерна 5,9, но ја сум давам 9ка (дури би му дала и 10че, но ете).

 

Давор

Староседелец
10 ноември 2012
1,300
2,081
1,123
The Final (2010)

Неколку тинејџери ќе направат план како да им се одмаздат на насилниците кои им го загорчуваат животот секој Божји ден. Дали одмаздата ќе биде слатка?
Ми се допадна филмот. Кога би бил некој надреден би направил овој филм да биде задолжителен во сите училишта и сите насилници да бидат запознаени со што може да им се случи ако изиграваат многу паметни. Одличен филм, прекрасна поука, од мене оценка 10/10 само заради доловената приказна.
Омилен дел од целиот филм ми беше кога еден од насилниците праша:
-Зошто баш јас?
доби одговор:
-Тоа се прашував и јас секој ден. Зошто баш јас?
:(

The_Final.jpg
 

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,018
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
10 Cloverfield Lane

10-cloverfield-lane-movie-poster.jpg

Отткако Мишел ќе изгуби свест во автомобилска несреќа, се буди во бункер со 2 непознати мажи кои тврдат дека во надворешниот свет се случува апокалипска. Вонземјани? Некаков вирус? Или можеби се е измислица? Доста интересен трилер кој успева да те одржи во постојана мистерија до самиот крај.

 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
Open window
Психолошки трилер со Џони Деп. Приказната е за еден писател кој сака да објави книга, но се појавува човек кој му вика дека приказната ја украл од него. За сите љубители на трилери како мене го препорачувам. (star)
 

Ѕвездичка

Староседелец
21 март 2016
1,102
969
1,133
Цртан со скриена порака, цртан за проституција со деца... Јапонците чудни фетиши имаат, индиректно ги вметнуваат во цртани филмови.
Се згрозов, а цртанот е Spirited away :eek(star).