Последен гледан филм со рецензија

Viktor k

Староседелец
4 мај 2012
827
537
1,103
34
Скопје
The Bank Job
Филмов е базиран на вистинска приказна и е одличен! Грабеж на банка звучи веќе изнагледано сценарио но филмов ќе ве остави без здив! Корупцијата на полицијата и валканите игри на политичарите се преплетуват во приказната. Мора да се погледне оцена 10/10

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
thevow.jpg

Неодамна венчаниот пар оздравува од собраќајна несреќа при што жената завршува во кома.Откако ќе се разбуди се соочува со сериозен губиток на дел од меморијата.Затоа нејзиниот маж ќе се бори да го освои нејзиното срце. Овој филм е базиран на вистински настан .. Многу е убав филмот плачев додека го гледав:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Oleri and Kitty

Slims

Активен Член
19 април 2012
192
177
43
Bang, Bang, you're dead - приказната се врти околу средношколецот Тревор(доста депресирано дете) кој се заканил дека ќе го разнесе целиот американско-фудбалски тим на неговото типично американско High School и поради тоа сега во околината го сметат за црна овца. Еден негов професор прави школска претстава - интерпретација на драмата „Бенг, бенг, мртов си“ и сакајќи да му помогне на Тревор го сместува во улога на главниот лик бидејќи имале слични ставови за животот со него. Паралелно и им дава за задача да направат едно видео кое ќе биде „огледало“ на нивниот ум. Во драмата глуми и новата ученичка во школото и само таа и групата „Trogs“ сакаат да се дружат со Тревор.
Искрено, мислев дека филмот е преработка на драмата, и затоа го гледав, но не се разочарав и оваа приказна. Има добри психа-моменти. Оцена 7/10

Очекував повеќе од The last airbender и малку сум разочаран од него, зашто на времето кога излезе беше доста фален, очигледно од луѓе што не се разбираат многу од филмови.. Глумата ми беше некако аматерска, само приказната до некаде држеше вода. Моја оцена 4/10.
Потполно си во право за овој филм, единствена добра работа беа визуелните ефекти. Ако ти се допаднала приказната ти го препорачувам цртаниот филм Avatar - The Last Airbender, по кој мислам дека е и всушност направен филмот. Е тој вреди да се погледне :)

• Ми се допаѓа
Реакции: foREVer and The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
Fast Times At Ridgemont High
220px-Fast_Times_at_Ridgemont_High_400.jpg

Романтична комедија од 1982, која е подобра од 80% од романтиките кои се снимаат во денешно време. Доста комични моменти. Шон Пен е одличен во улогата на Спиколи, и моја оцена 9/10. :)
Во филмот се работи за група тинејџери во Калифорнија кои се забавуваат по трговските центри, одат на концерти, се караат со професорите и ги доживуваат првите љубовни романси.

Coelho

Староседелец
2 април 2012
287
493
663
Скопје
Pulp Fiction (1994) со John Travolta, Uma Thurman, Bruce Willis, Samuel L. Jackson и многу други (меѓу кои и Quentin Tarantino кој го има и напишано филмот).

Главно драма. Одличен филм. Го препорачувам на сите, или барем на тие што знаат што е добар филм.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin and Slims

The_countess

Истакнат Член
10 јуни 2012
441
545
193
29
200full.jpg

Тинејџерката Трејси,која е така подебелка има намера да го направи својот сон за играње на тема “The Corny Collins Show” локален ТВ феномен,да стане реален.Кога Трејси конечно добива можност да го “проба“ шоуто,нејзината мајка е против него,но нејзиниот татко ја подржува Трејси.За жал...

200full.jpg

Кога Виола заклучува дека нејзиниот тим не е веќе ништо,таа сака да се приклучи во тимот на момчињата.Но,бидејќи селекторот не и дозволува,таа се облекува исто како нејзиниот брат Себастијан и оди две недели во неговото училиште и се претставува како ТОЈ...

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Темпераментен, брз, зборлив....
наеднаш сето тоа ќе се смени, и тој нема да смее да зборува..
тешко ќе се снаоѓа во тоа....
030512-celebs-march-movies-a-thousand-words1.jpg

• Ми се допаѓа
Реакции: мимис

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Од кога ќе останат и двајцата без работа, тргнуваат во друг град...Попат барајќи хотел ќе наидат на едно чудно и интересно место..со уште почудни луге и нивен начин на живеење...Тоа ќе ги промени и двајцата...
movieposter.jpg

Препознатлива

Истакнат Член
27 јуни 2012
119
94
328
Tangled
Еден од најдобрите анимирани филмови. Преубава приказна што не ме оставила ни во еден миг рамнодушна (иако филмов го имам гледано може 10 пати и никогаш не ми е досаден) :)

• Ми се допаѓа
Реакции: Slims, Kitty and The Tramp

The Tramp

Филмохолик
17 февруари 2012
3,368
4,941
1,173
One for the money - вчера го изгледав. Не знам што да кажам за филмот освен дека на ИМДБ ептен реална оцена има. Чиста 5ка и од мене. Може да се гледа, само ако се нема некоја попаметна работа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kitty