Вие користите застарен прелистувач. Може да не ви бидат убаво прикажани овој или други сајтови. Треба да го надградите вашиот или да користите алтернативен прелистувач.
"They need you right now, but when they don't, they'll cast you out like a leper. Their morals, their code is a bad joke, dropped at the first sign of trouble. They are only as good as the world allows them to be. When the chips are down these civilized people will eat each other" - Џо Кер
„A star is an individual identity; it radiates energy, it goes, it is a point of view.
Its object is to become the whole by establishing relations with other stars.
Each such relation is an Event: it is an act of Love under Will." --- A. Crowley
Се сеќавате кога бевме мали ? Па кога ќе се замаглат стаклата на прозорецот, и цртавме по нив. И тогаш нас ќе ни кажат: "Немој да пишуваш, ќе останат трагови" . Е сега на нас многу ќе ни значи да ни кажат: " Немој да сакаш ". Знаеш што се случува. Само сети се на замаглениот прозор !
Светлината дојде во светот, а луѓето ја засакаа темнината повеќе од светлината, зашто делата им беа зли.
Зашто, секој кој прави зло ја мрази светлината и не оди кон светлината, за да не бидат откриени неговите дела;
а кој ја извршува вистината оди кон светлината, за да се видат неговите дела, бидејќи се извршени во Бога.