Омилени цитати (со наведен автор)

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
"после некое време не се сеќаваш на парфемот, ни на разговорите, ни на допирите, ни на бакнежите ниту на болките. И ти е подобро, оти е конечно неважно"

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
  • Ми се допаѓа
Реакции: Photographer

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Некогаш има премалку зборови да кажеш колку некој ти недостига..И колку тоа отсуство е болно за тебе.Но премолчуваш и само се трудиш да живееш со таа загуба.Ти излгеда како сон во кој некој ти недостига а кога ќе се разбудиш се ќе биде исто.Но за жал тоа не е така.

Се запраша еднаш таа.. “Зошто губат луѓето тогаш кога најмногу се трудат?”. Не најде одговор на тоа прашање. Не ни постои... ниту пак самите ние неможеме да го составиме одговорот на тоа прашање, зошто виновникот и одговорот сме ние.. Да, ние. Луѓето. Самите за се сме виновни. Веруваме, па патиме. Сакаме, а љубов не добиваме. Се доверуваме, а тоа го злоупотребуваат останатите. И? Што од животот? Цел живот ќе се врти во круг.. секој ден извинувај се, моли, пати, страдај.. Па до кога? Злото ги опило луѓето. Допуштај, па тогаш си најглупавиот, нејнечесниот, оној кој секој ќе го одбегнува... Што ве растури луѓе? Парата? Онаа к***а клета.. Зажалете, клети сте и вие покрај неа..

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Lady*

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
"Мојата тага и колку да им ја опишувам на другите,тие неможат да ја разберат во целост зошто јас ја доживувам на свој начин,зборовите што ги слушам во вид на некаква си утеха,повеќе ми личат на некоја брана која ја градат самите за да не допри до нив мојата тага."

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Во човековото срце се' се прочистува, дури и тагата кога ќе се задржи подолго, некако чисто извира низ солзите.

Плачат оние планини за мене - Петар Ширилов

...Ова е само една вистина,зошто вистини има стопати по толку,којзнае колку пати по толку,вистини има колку што има и луѓе. Живи и Мртви.

,,Небеска Тимјановна"-Петре М.Андреевски