Омилени цитати (со наведен автор)

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
"You found me first," he says, and when he leans to kiss her, it's slow and sweet and she knows that this will be the one she always remembers. Because while the other two kisses felt like endings, this one is unquestionably a beginning.”

“It's one thing to run away when someone's chasing you. It's entirely another to be running all alone.”

“I like how you're neither here nor there. And how there's nowhere else you're meant to be while waiting. You're just sort of suspended.”

“Hadley didn't know it was possible to miss someone who's only a few feet away, but there it is.”

Jennifer E. Smith, The Statistical Probability of Love at First Sight

Badgirl

Староседелец
4 јануари 2013
1,477
3,258
1,133
30
Najubaviot grad ------> SKOPJE :D
Еден ден ќе ме бараш-но нема да ме најдеш...Ќе сакаш да ме видиш-но не ќе можеш...Ќе ми се јавуваш на мобилен но нема да ме добиеш..
Ќе ми се јавиш со непознат број ќе го слушнаш мојот глас и без збор ќе исклучиш..
Ќе копнееж по мојата прегратка-но нема да ја добиеш...Ќе бидем твоја желба-но таа нема да се оствари...
Навечер до касно буден ќе остануваш со надеж дека еден ден ќе бидам твоја...

• Ми се допаѓа
Реакции: Tantara and Photographer

crvenkapa

Староседелец
15 јануари 2013
235
593
1,093
"Требаше да имам две срца: едно нечувствително и едно постојано вљубено,
требаше второто да му го подарам на оној за кого чука, а со она првото би живеел среќен." - Амин Малуф

• Ми се допаѓа
Реакции: Lena and Umpuranche

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
If you're not amazed by how naive
you were yesterday,
You're standing still.

If you're not terrified
of the next step,
Your eyes are closed.

If you're standing still
and your eyes are closed,
Then you're only dreaming
that you're awake.

A caged bird in a boundless sky.

Laikas(Peru)

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
''И сите тие мангупи пред една девојка биле папучари и сите тие недостижни дами пред некого ја покориле својата љубов. Сите имаат слаба точка на која паѓаат, температура на која се топат и очи на кои не можат да одолеат. Тој што рекол дека неговата чаша не се крши, прв ја испуштил од раце.