Омилени цитати (со наведен автор)

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
Стрелата е фрлена, само што таа лета во празно, не постои мета што ќе ја погоди. Што вреди што му кажав дека сум го сакала, што вреди што ми кажа дека ме сакал, кога ние повеќе не бевме истите. Дури зборувавме за нас, ние зборувавме за некој друг. Некој што излегол од кругот на љубовта. Останале само спомените што наликуваат на препарирана пеперутка врамена под стакло. Гледаш дека пеперутката е убава, ама тажна е сликата, зашто таа веќе никогаш нема да лета.

Винка Саздова" Последниот чај"

Estelle

Полноправен Член
20 октомври 2013
25
75
13
Врачевите тргнуваат од претпоставката дека за да можеш нешто да внесеш, мора да постои простор за тоа. Ако си до врв полн со дневните проблеми, тогаш нема простор за нешто ново. Затоа треба да се создаде простор. Врачевите од старите времиња верувале дека РЕКАПИТУЛАЦИЈАТА на нечиј живот создава простор. Таа навистина тоа го прави, но и многу повеќе од тоа.

Се што треба да направиш мора да биде чин на враќање, чин ослободен од ТУЃИТЕ очекувања, од стравот од НЕУСПЕХОТ, од надежите за УСПЕХ. Мора да се ослободиш од култот кон “јас“, се што правиш треба да биде делување на магијата, слободно препуштање на поттикот на бесконечноста.

• Ми се допаѓа
Реакции: Photographer and Pica pica

DeepBlue

Полноправен Член
10 октомври 2013
50
59
18
nekade vo vremeto...
Знаете како вели народот,"Работел не работел на човекот времето му врви".И еден ден ќе се најде човекот осамен само со желбите во себе.Желбите ќе му донесат преку очите се што е убаво,тогаш тој ќе види не се доволни само желбите.Ќе ја побара снагата,ама неа ќе ја нема.
Отишла со годините....

Јован Поповски "Кобна жена"

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Кога читам некои мислења, баш ова ми се мота низ глава.
large.jpg