Омилени цитати (со наведен автор)

Dolphine

Истакнат Член
25 јуни 2012
304
302
63
tumblr_m71ifobkrw1r588w7o1_500.png

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
„Човек може да носи голем оган во душата, а никој да не може да се стопли од него. Минувачите не гледаат ништо, освен малку чад што излегува од оџакот и секој заминува по својот пат. Што да се прави тогаш? Да го одржуваш ли огнот во душата, да ја носиш ли солта на земјата со себе, трпеливо, но и со какво нетрпение!? Да чекаш, да го чекаш часот кога некој ќе дојде, ќе застане покрај тебе и ќе остане. Знам ли? Се надевам дека секој што верува, ќе го дочека тој час…“

Винсент Ван Гог

Scars

Староседелец
17 февруари 2012
2,229
3,538
1,143
Тие можеа еден без друг. Можеа да бидат со други, да пронајдат нова љубов, да си го завртат грбот еден на друг. Но, секогаш си се враќаа. Беа исти- истиот инат, истата гордост, и сите чувства. Се сакаа и се мразеа во исто време. А таквата љубов е посилна од се.

Gemini

Староседелец
24 мај 2012
2,478
5,077
1,153
Wind Of Change
И така, мачно, најпосле стануваме свесни дека е за нас, кои веќе нагло старееме, љубовта толку скапоцена, што нема надеж дека воопшто може да ни припадне, ако еднаш сме ја загубиле или никогаш и не сме ја сретнале. Ние мораме дури и од своите деца да питаме малку наклонетост, поблага насмевка, трошка повеќе внимание, писменце поинтимно интонирано – ние стануваме питачи на љубов. Се фаќаме сами себе во мислата дека би сакале да застанеме на аголот, приквечер, кога се палат излозите, и кога забрзано врват луѓето. Се надеваме на средба, иако е тоа сосем илузорна надеж. -Блаже Конески

WomanInRed

Староседелец
15 февруари 2012
1,324
3,218
1,123
Не барам некој со кого ќе живеам. Ми треба некој без кого неможам за живеам...

Кога потполно верувате на некоја личност без никакви сомнежи, ќе добиете еден од два резултати: личност на својот живот или животна лекција.

Сакаше да ми забиеш нож во грбо... но го погоди моето рамо. А помниш ли едно време како секогаш се потпираше на него ?!

“I ne volim princip “pamti - pa vrati”, to bi mi ukaljalo obraz. Nema lepše pobede od pogleda u nečije oči bez grižnje savesti i saznanja da će tu osobu vlastito srce od srama izdati.”