Најдобра прочитана книга до сега - со кратка рецензија

misterygirl

Нов член
16 август 2012
3
3
3
25
Која ви е омилен писател и омилена книга?
Да започнам ја,
Книга-Која е таа девојка
Писател- Александра Потер

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Има веќе тема за омилен писател - http://forum.crnobelo.com/threads/Омилен-писател.2248/#post-70919
Би можела темава да биде за омилена книга.

Он топик, малце тешко ми е да издвојам, ама една од најомилените ми е Darkly Dreaming Dexter од Jeff Lindsay. Тоа е всушност книгата според која е направена серијата Декстер. Има повеќе дела, но ќе ја издвојам оваа бидејќи (нормално) е првата што ја прочитав од оваа серија на книги, и бев запрепастена колку добро е напишана. Има посебен дух, малце поетика, малце темнина. Постојано се навраќам на оваа книга. Уште на самиот почеток ме маѓепса, буквално вториот пасус, ми е прејак цитат:
All calling to the Need. Oh, the symphonic shriek of the thousand hiding voices, the cry of the Need inside, the entity, the silent watcher, the cold quiet thing, the one that laughs, the Moondance. The me that was not-me, the thing that mocked and laughed and came calling with its hunger. With the Need. And the Need was very strong now, very careful cold coiled creeping crackly cocked and ready, very strong, very much ready now—and still it waited and watched, and it made me wait and watch.

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Лав Николаевич Толстој

книга: дефинитивно Чекајќи го Годо. Мастерпис е книгичево.

Аркантос

Romanticist
23 август 2012
2,352
3,850
1,153
Дефинитивно „Мадам Тисо“ од Мишел Моран, книга која ме натера да ја гледам од друг аспект Француската револуција. Претходно ми беше само настан од историјата во кој настрадале многу луѓе. Нешто како Холокаустот. После читањето на овој роман, јас се чуствувам како да сум бил таму, како да сум ги доживеал сите случувања. Како да сум бил во затворот заедно со Марија чекајќи да ми дојде денот на погубување...

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead