Најдобра прочитана книга до сега - со кратка рецензија

She

Истакнат Член
17 февруари 2012
301
569
393
^ Сите делови ги прочита?
Книгата има доста интересна содржина, добар трилер е, јас го прочитав првиот дел само за еден викенд. Секоја наредна страница е исчекување. Буди револт, напнатост, сожалување, тага, исчекување, возбуда, среќа. Сега го чекам филмот. :)

Rusty

Истакнат Член
19 февруари 2012
27
17
303
Да,да сите ги прочитав.Вториот и третиот ги прочитав на српски.Дефинитивно се воодушевив.Јас не можам да го дочекам филмот.Трејлерот ми изгледа добар,само да почекаме до март па ќе видиме како ќе изгледа сето тоа

Derpina

Нов член
20 февруари 2012
8
2
3
37
Најдобра книга што сум ја прочитала и што ми оставила најголем впечаток, дефинитивно е "Папата Јована". Маестрално дело. Ја прочитав во еден здив и мислам дека ме направи горда на силата и посветеноста на женскиот род. Топло ви ја препорачувам.

Други добри книги што сум ги читнала се "Ловец на змејови" и "Илјада неверојатни сонца" од Калед Хосеини. Ме внесоа во еден поинаков свет што не сум можела ни да помислам дека во 20 и 21 век може да постои на земјава. Обработуваат различни тематики, ама суштината е слчна- тешкотиите со кои се соочуваат Афганистанците како последица на исламскиот екстремизам.

Летово читав исто така една супер книга. На прв поглед многу едноставна, ама со добра поздина на приказната- Добра земја Од Перл Бак.

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

The Countess

Полноправен Член
15 февруари 2012
43
53
18
Elean Donan Castle
Вештица - Венко Андоновски ~ кој ја прочитал знае :)
Можеби не е најдобра, меѓутоа ја сместувам во една од надобрите и еве ја издвојувам тука затоа што прва ми падна на памет.
Плус да се потсетиме дека има и наши дела што се феноменални и кои слободно можат да се споредат со некои светски книги.
Да си го запознаеме и негуваме нашето, затоа што навистина вреди. =)

• Ми се допаѓа
Реакции: She

DAFFY DUCK

Нов член
21 февруари 2012
3
1
1
32
Дефинитивно The Secret :)
tajna.jpg

Книгава е како втора Библија :)