Моментално читам...

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Three Stories - Oscar Wilde
Но бидејќи книгата е едвај 50 страни, и ќе ја завршам денес, веднаш потоа ќе почнам да ја читам The Picture of Dorian Gray од истиот автор, но првичната, нецензурирана верзија, што не била воопшто објавена во времето кога ја напишал. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Three Stories - Oscar Wilde
Но бидејќи книгата е едвај 50 страни, и ќе ја завршам денес, веднаш потоа ќе почнам да ја читам The Picture of Dorian Gray од истиот автор, но првичната, нецензурирана верзија, што не била воопшто објавена во времето кога ја напишал. :)
Доријан Греј ми е една од омилените книги, ти завидувам, јас ја читав осакатената верзија од Ѓурѓа.

Nighty

Староседелец
24 февруари 2012
727
1,181
1,103
Доријан Греј ми е една од омилените книги, ти завидувам, јас ја читав осакатената верзија од Ѓурѓа.

Хехе, па добро, Ѓурѓа ја преземале осакатената верзија од странските издавачки куќи. :)
Рачунај дека дури лани беше издадена основната верзија. :)

• Ми се допаѓа
Реакции: redhead

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,025
9,656
1,683
Normandy
Тело - Ханиф Курејши
Според краткиот вовед, некој средовечен тип се преместува во тело на младич. Ми изгледа интересно вака. Сигурно знам дека не е наивно напишано.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,710
13,879
973
Мистерии од Кнут Хамсун
...нешто а у мистик дечко иде у мало градче у Норвешку и дешаа се там поијма неам што ке гу читам скроз
интересна ми делуе : )