Моментално читам...

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,655
1,683
Normandy
Мислиш оваа на Е.Л.Џејмс? Нe се вика така. Башка Shadows of grey не постои како книга. Оваа со 50 те нијанси сиво оригиналниот наслов е 50 shades of grey.

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Прирачник за анти антиалкхоличари од Игор Џамбазов или Це Два Ха Пет О Ха што би рекол Венко Андоновски а денес почнав со Гладувања од Оскар Давичо .

• Ми се допаѓа
Реакции: WomanInRed and Saladin

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
А вистина како се вика на англиски заточеников?
Мислеше како е името на заточеникот или воопшто како е преведен "заточеник " на англиски?

Инаку за дејствијата во оваа книга барем јас како што се сеќавам, хронолошки е после Играта на ангелот, мада има дејствија кој што предходат и пред Сенка на ветерот, за потеклото на заточеникот како всушност он прва пат се појавува во животите на фам. Семпре.

Марија

Poétesse
14 април 2012
1,146
2,491
1,123
Скопје
Мислеше како е името на заточеникот или воопшто како е преведен "заточеник " на англиски?

Инаку за дејствијата во оваа книга барем јас како што се сеќавам, хронолошки е после Играта на ангелот, мада има дејствија кој што предходат и пред Сенка на ветерот, за потеклото на заточеникот како всушност он прва пат се појавува во животите на фам. Семпре.

Мислев на тоа како се вика книгата на англиски. : )
Сите три се испреплетени, заедно се една гоолема книга : )

Redhead

Bookworm
23 февруари 2012
1,060
2,039
1,133
Neverland
Мислев на тоа како се вика книгата на англиски. : )
Сите три се испреплетени, заедно се една гоолема книга : )
Книгата на англиски се вика Prisoner of heaven, а името на ликот е Фермин.
Тоа да дека се испреплетени, мене баш тоа ми се свиѓа, постојано нови работи. Мислам прочитав на сајтот на Зафон дека ќе биде четирилогија. Така да ќе имаме за читање.:sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: Марија