JaMi, verojatno prv pat voopsto komentiram na forum, a do forumov dojdov posto si barav po net objasnuvanje za pojavata. I smeski se iznacitav.
Prvo, sekoja pojava so pojavna, ovozemska forma, ima i objasnuvanje vo ovoj svet. Znaci so hemiska analiza apsolutno moze da se dokaze sto gi menuva boite.
E sega ako e cudo, cudoto bi bilo koj gi stavil hemikaliite za da se menuva bojata. Mozebi nekoe sustestvo koesto ne mozeme da go vospriemime so nasite 5 standardni setila

A i toa ne bi bilo cudo posto ako imame soodvetno setilo - ke go percepirame.
Znaci cudata se cuda posto naukata uste ne sozreala tolku za da gi dokaze.
E sega, neli lani sakale da ja restavriraat crkvata, pa ne im dozvolile... Taka da verojatno se raboti za restavracija... Normalno e boite da mozat da imaat odlozen efekt - vo smisla navecer farbanje - sabajle menuvanje na boja.
Plus sakale da ja zatvaraat crkvata posto ne nosela pari - sega ete im izvor na pari.
Tuku ako e nekoja stetna hemikalija, od kade da znam, postojat mozda i takvi produkti za restavriranje, mozat da se ispotrujat lugjeno sto se butaat tamu. Ako veruva deka e cudo - sto mora da odi na lice mesto - da se uveri? Veruvanjeto i onaka nema nisto so razumot. Demek proveruvale... Bozem koa ke vidat so golo oko odma ke skontaat sto se slucuva

))
A najvekje sto me nervira e deka ova go povrzuvaat so 45godisnina od MPC. Smeski

)) Koja godisnina bre?!
Da ne bogohulam, veruvam vo Boga. Ne mora sekoj se da tolkuva razumski. Ako ovaa pojava, koj i da ja predizvikal, predizvikuva kaj lugjeto pogolema verba, predizvika da postapuvaat so povekje ljubov vo se sto pravat, predizvika da se vozdrzat od losi misli, zborovi i dela - toa e odlicno. Za toa e i religijata - neli.
Ako celata rabota ima druga pozadina - sto da pravime, koi sme nie da cenime? - na vidliviov svet ke im sudi Skopje 1, na dnevidliviot Sevisniot.