Мистерија во црквата Свети Димитрија - фреските „крварат“ и сами се чистат?!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Затоа се вика ЧУДО.А јас да предложам само вистинските верници да коментираат тука може ли???
Може. Ама што со оние невистинските? Како можеш да разделиш некој што е вистински и некој што е лажен? КАКО? Као демек сеа другиве невистинските веруваат во нешто сосема друго? Батали... Затоа и оставам на верниците да коментираат на темава која без малку по логични објаснувања не би имала некаков продуктивен тек.

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Најпаметно би било секој да си го изнесе своето мислење без да цитира коментари нечии,секој има раличен став и мислење на оваа тема и секој си има право на тоа.Моето мислење не би ми го променило ништо и не би сакала да навлегувам во дискусии на оваа тема.:)

• Ми се допаѓа
Реакции: Trajche and Blondie

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Невистинските не веруваат во ништо,или пак можеби не се од православната вера.Да се случеше нешто чудно кај муслиманите или католиците,они ќе го прифатеа тоа,ама не ние мораме за се да бараме логични објаснувања,неможеме да кажеме дека така сакал Бог,мораме да се правиме паметни!!!!!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Јас повеќе би се држел на страната на DarkPassenger бидејќи ова е сепак мистерија.
А за невистинитите нема никој право да збори, тоа е смешно исто како што и тие зборат за вас, дека вие сте помали верници од нив. Но тоа е... разлика на култури, мерење на појакиот imaginary friend.

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Биди си на која сакаш страна само ве молам,кога се работи нешто за религиско верување ако веќе не верувате во Бог,не богохулете!!!

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Со секоја почит на твојата вера, но не станува збор за богохулие. Само затоа што "мистеријава" се одвива во религиозен објект, не значи дека јас (или било кој со слично мислење) се обидувам да ширам богохулие, едноставно од аспект на историчар на уметност изјаснувам што се случува. Јас во фрескоживописот и архитектурата на црквите уживам и ги сметам за уметност.

• Ми се допаѓа
Реакции: Ана-Каренина

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Значи, не богохулиме. Да боголуев, ќе реков многу полоши работи порврзано со палење религиски објекти, релкиви, свети книги. Тоа е богохулење и мене како атеист сепак ме вади од кожа. За ова каде се бара логичен заклучок кој е на дофат на прстите.... Но во ред... Реков ќе оставам на верниците да си ја продолжат дискусијата.

n.b. Blondie гледај го Kingdom of heaven ако си по религијата. Ќе ја сфатиш нејзината применетост и злоупотреба од страна на високите редови.

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Сакам да верувам дека е ова Божјо цудо но неможам,и тоа што така размислувам не ме прави ми помалку ни повеке верник.Верувам во господовите чуда покрај другото и ради лично свои убедувања но во ова неможам да сум сигурна затоа што од кај да знам што се случува внатре кога црквата се затвара.Зошто не оставија луге со камери 24 саати да го пратат ова чистење?:unsure
Не верувам во црквите од причини познати на сите нас.И лично ставовите на некои свештени лица кои излегоа и ги кажаа на тв беа жива срамота,и тие плус ми влеаа уште поголем сомнеж во целава работа.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
32
Битола
попо веројатно има пушено некое јако срање па ги исчистил ѕидовите ам ане се сеќава сега ивика дека господ ги чистел ... е да бе џисз нема друга работи ке чисти ѕидови ...