Мистерија во црквата Свети Димитрија - фреските „крварат“ и сами се чистат?!

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Група конзерватори кои чистат за да после утрото верниците ја забележат промената.
Да додадам... смешно е да се прави од ова некаква сензација бидејќи ова е лесно изводливо и мачкина кашлица.. Но сепак ќе го испочитувам мислењето на верниците и отсега мудро ќе си молчам.

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Па ајде ако не ја направиме собиранката во црквата после 12 сакате-бар сите ќе се увериме,а не само вака да се дискутира...

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Група конзерватори кои чистат за да после утрото верниците ја забележат промената.
Да додадам... смешно е да се прави од ова некаква сензација бидејќи ова е лесно изводливо и мачкина кашлица.. Но сепак ќе го испочитувам мислењето на верниците и отсега мудро ќе си молчам.

Работата на конзерваторите е чудо! :giggle

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Па ајде ако не ја направиме собиранката во црквата после 12 сакате-бар сите ќе се увериме,а не само вака да се дискутира...
За дивно чудо тогаш ќе се симнат од небото и ќе почнат да чистат. Не нееееее....

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
За дивно чудо тогаш ќе се симнат од небото и ќе почнат да чистат. Не нееееее....
Зошто да не?Ако е така како што викате ајде.Или пак прекинете да богохулите,зашто тие што сме верници веруваме во чуда,од страна на Бог и останатите светци!!!!!

• Ми се допаѓа
Реакции: iva89

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,033
9,657
1,683
Normandy
Зошто да не?Ако е така како што викате ајде.Или пак прекинете да богохулите,зашто тие што сме верници веруваме во чуда,од страна на Бог и останатите светци!!!!!
Во ред.. како вие верниците би го објасниле ова чудо? Имате ли некакво претпоставување?

Blondie

Староседелец
19 февруари 2012
612
1,085
1,093
Во ред.. како вие верниците би го објасниле ова чудо? Имате ли некакво претпоставување?
Затоа се вика ЧУДО.А јас да предложам само вистинските верници да коментираат тука може ли???

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Затоа се вика ЧУДО.А јас да предложам само вистинските верници да коментираат тука може ли???

Темата се вика Мистеријата во цр. Св. Димитрија... поентата е да се потрудиме да ја разрешиме таа мистерија, а под не мора да се подразбере слепо верување во нешто натприродно. Секој има свое мислење.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin