Марихуана - да или не?

Praetorian

Староседелец
24 февруари 2012
326
396
1,063
Може малце ради расположение у друштво.

The_melnicanecot

Истакнат Член
16 февруари 2012
237
392
363
37
Скопје
НЕ !
МОже да е помалце штетна од цигарите на кратки стази, ама на подолги знае штетно да влијае на мозочното ткиво.
А има и случаеви кој почнале со травка па продолжиле по многу поштетен пат

• Ми се допаѓа
Реакции: DarkPassenger and 4FUN

street_chic

Староседелец
14 февруари 2012
1,433
3,678
723
Portofino, Italy
Чисто од внимание, порано на дамите им се поклонувало цвет... И јас сакам цвет! Ама зелен и сув :)

• Ми се допаѓа
Реакции: 4FUN

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
30
Битола
08.03pilule1.jpg

Според последните истражувања за поврзаноста помеѓу консумирањето марихуана и метаболизмот, научниците дојдоа до заклучок дека во иднина идеалната „пилула за слабеење“ ќе биде – верувале или не, од марихуана.

Хемиските соединенија кои се создаваат во мозокот директно влијаат врз човечкиот метаболизам, поточно врз тоа колку брзо нашето тело согорува калории.

Тим научници од Универзитетот во Калифорнија, Јеил и италијанскиот Универзита Политехника деле Марче открија дека со блокирање на дејството на супстанцата која е многу слична со канабисот и одговорна за регулирање на метаболизмот, може да се одржува линијата.

08.03pilule3.jpg

Иако досега експерименти се направени само на лабораториски глувци, резултатите покажаа дека хормоните и хемиските соединенија кои нашето тело ги произведува за забрзување на метаболизмот се слични на активните хемиски соединенија во марихуаната. Глодарите не се здебелиле иако биле хранети со калорична храна и не се движеле многу.

„Дојдовме до откритие дека нашите глувци многу побрзо ги согоруваат калориите и се отпорни на дебелеење за разлика од обичните глувци. Во иднина, идеалната пилула за губење на тежината сигурно ќе биде направена од марихуана“, вели еден од истражувачите Даниеле Пиомели.

Студијата е доказ дека е можно во иднина да се создаде пилула која што ќе го блокира производството на 2-АГ во мозокот, за луѓето без диети и голем физички напор да останат во топ форма.

Natenceto

Староседелец
6 март 2012
1,031
1,194
1,123
Скопје
Значи имам другарка која ја сакам, ама многу ми претерува. Денеска ми беше нешто нервозна, ја гледам чудна ми е чудно ми се понаша, се такви безобразни зборови користи, никогаш ја немав видено таква. На крај ми призна дека влекла 3 дима марихуана. Се изненадив, не можам да ја одвлечам да не користи, зошто знам дека нема да го направи тоа, ја сакам како другарка но не сакам да ме навлече и мене. Никогаш во животот не сум се дружела со такви луѓе, нема ни да можам, се плашам за себе си а знаеме колку е штетна дрогата. Ако било здраво сите ќе сме се дрогирале. Прашањето ми беше дали вие сте имале другар кој влегол во светот на пеколот?