Знаеш онаа опцијана за турање сам-себе лајк добро би дошла во овој момент. Поточно за овој пост. Добро де, со исклучок на последните реченици за прочитани книги.Passed down to you...
Much has happened овие 2 месеци од новава година...
Од моето целосно оттуѓување од друштвата, до проблемите што ми се накалемија пост-испитум-фестум. Сам сум си виновен. Буквално за се`. Иам една порака онака на минатиот „јас“ да си испратам, а тоа е - „не го прави оноа што не си кадар да го соџвакаш“. Повторно за погрешни клучни избори. Па макар и милион шанси да ми се дадат да го исправам нештото, сепак напорот е неиздржлив.
Искрено им симнувам капа на луѓе кои ја имаат моќта да изучуваат предмети кои изискуваат голем фонд на филозофирање. Мојот ум е многу поедноставен - straight to the point. Навистина многу лош почеток на годината. По неколкукратниот помор на одредени светски легенди, како и блиски личности, некако многу песимистички го перцепирам светов. Од игнорантноста на масите иако одамна веќе не сум изненаден, сега по малку ме фаќа страв колку многу лесно можат да бидат изманипулирани со само една иницијална каписла. Несигурноста како и по малку и враќањето на природната состојба на човештвото (според Хобс), ми долева еден вид на мизантропија против која секогаш сум бил поборник, но сега некако ми е многу блиска. Лимбо ситуација, прочитани книги без некое посебно уживање, испиено вино без вкус, слики без тон. Trapped inside this octavarium!
So says Saladin...
Навистина многу многу лоша година. 2 смртни случаи, една болест, помор на познати ѕвезди, трагедии во околината, релативно краток и исцрпувачки одмор (ако би го нарекол и одмор тоа што 2 недели двориш стар човек) разочараност од глобалната слика на човекот како единка, појавување на одвратност кај одредени ликови, заладување на односите поради не знам што со некои некогашни блиски... навистина многу лоша година.
Септември секогаш бил пресвртот. Бар вака гледано отстрана. Да се надеваме на нешто убаво.
So says Saladin...