Личен дневник

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
И додека се губев во размислувања, самоанализи,изолација од контактите кои ги одржував па и изгубив,
животот си поминуваше покрај мене.
И ете толку се плашев од тоа да бидам сама,.се додека свесно не ја избрав самотијата.
Почнав да ја уживам. Или поинаку речено да се уживам себе.
Се приближив до себе си.
И тоа беше вистинското решение.
Сонот да го одам патот на Јаков.. Ме прати веќе подолго време.Следната година во септември ќе го одам.
Почнав да собирам пари и да се информирам како,каде,што.
Почнав и да патувам.
Ги користам викендите за посетување на градовите кои ме интересираат во близината.
Ја ширам комфорната зона.Најчесто патувам со воз.Има некоја посебна атмосфера во возовите.Мирисот на непознати луѓе,гласовите,приказните кои ги носат во себе.
И јас измеѓу нив.
Ме инспирираат тие патувања ме прават креативна.Ги запишувам поемите кои сами излегуваат од мене и се враќам дома подготвувајќи се за обврските кои ме чекаат од понеделник натака.
И додека дојде сабота се губам од градов.
Малиот е ок.Убаво е да се биде мајка на еден малечок ребел.
Никогаш не сум вистински сама. Секогаш ми е во срцето.
Имам причина да се борам да бидам подобра во секоја смисла. Подобра мајка,подобра шефица,подобар пријател, подобра него што бев вчера.
Прво за себе,па за него, па за сите останати.
Љубовта..па што знам.
Некако немам волја на врска.
Немам волја да се предадам некому,
само така.Вредна сум си и не дозволувам секој/некој да влезе во мојот живот туку така.
Хехе, патот трнлив до срцево мое..го знаат само посебните.
Да не филозофирам многу, добро сум.
Ок сум.
Среќна сум.
Благодарна сум.
Ве сакам.

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: Prashina and Lizbeth

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
"Кажу.. Прочи че, мање болет че .. Кажу ми бит че све у реду, кажу ми бит че све у реду• А ја живео бих сад овај живот уназад ..."
Бар 2 години уназад, ова време.. Времето си мине, раната е длабока .. Ништо не поминува... ништо

i_wanna_fly

Староседелец
25 јули 2012
649
848
1,093
Чудно е какви луѓе одат по планетава....Од крајност до крајност....
Инаку, добро сум. По стандард дружба со клими ко и увек, пак настинав...
Не е лесно, ама добро е. Барем ја сменив насоката.

Electra

Неонка
Член на администрација
Админ
16 февруари 2012
3,103
7,519
1,183
Big Sur
Не знам како луѓе со леснотија се префрлаат од едно на друго и прифаќаат што им се нуди во моментот, било за работа, врска, или што и да е. Вчера нештото го фрлиле во вода, веќе утре се среќни со друго. Може се само добри глумци па... они си знаат.
Може мене ми фали спонтаност, ми фали да зграбувам шанси, ама не можам. Мислам, се трудам во последно време, ама секогаш споредувам со моето идеално сценарио „Да беше ваму и/или со оваа личност, вака ќе се случеше...“ и тогаш работите ги правам со пола срце, а никој што својата 100%-на доверба ја ставил во твои раце, не заслужува половина труд. Знам златни луѓе, а јас сум ѓубрето што со ќутенката ги турка од себе пошто не знам за поинаку.
Мислам, премислувам, пресметувам, анализирам. Светот ми се руши на рамења во 3 наутро, а во 10 е пак нов и наивен.
Убаво викаат дека будалата се наживеал дури другиве мислеле.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Ако нешто научив тоа е дека можам да си верувам само на себе и на Бога.
На никого повеќе.
Долго време одбивав да постанам таква верувајќи дека добро срце е се што е потребно во животот.
Која илузија.
Доброто срце..е само за оние кои ќе успеат да му докажат на умов дека се вредни да ги пуштам во срцево.
Малку ги има. Многу малку.

• Ми се допаѓа
Реакции: cakar_ulav and Beauty&Beast

Achernar

Староседелец
31 август 2013
2,564
3,840
1,153
Пред петнаесет години,
едно утро заѕвони поштарот на вратата,
се сеќавам како да беше денес,
ми даде препорачано писмо од повозрасна женска особа,
во него беше поема напишана на папирус,
преклопена и запечатена со восок,
тогаш читав смирноф, коњак, по некој шток,
не ме засегаше толку поезијата,
ги прочитав стиховите,
еднаш,
два пати,
три пати..
ги запомнив,
но не можев да ги разберам,
знам си го нахранив егото за појадок,
утрово барајќи нешто,
случајно налетав на писмото,
го отворив и заплакав после милион години,
еднаш,
два пати,
три пати..

Beauty&Beast

Староседелец
11 септември 2015
739
808
1,103
Намерно не бевме искрени еден кон друг вечерва (секој со свои цели), поради тестот, кој сам по себе се' наметна на крајот од вечерта пред да си одам.
Јас те тестирав, сосема свесно и намерно, а воедно и ти мене ... игра на зборови, глумење лудило, праење на „мутав и слеп“ :)
Демек „јас незнам што се дешава, нисам из ту“ и двајцата свесно го возевме тој филм, 2 актери, целосно огледало и рефлексија на 2 различни особи, како да е една ... иста тактика, исти одговори, исто совршено глумење на „мутав“ ...

Јас намерно ти го поставив тоа прашање пред заминување, за да ти ја истестирам искреноста, а ти намерно ми даде неискрен одговор, за да ме истестираш мене, како ќе изреагирам на неискрен одговор (иако знаеше дека ја знам вистината).
Епилог, сосема смирена моја реакција и самоконтрола, и не оставање на „траг“ дека сум те фатила во лага.

Интересна игра одигравме вечерва нели ;) вистински предизвик ми се вакви игри, каде се тестира буквално се', секоја реакција, секој гест и говор на телото, секој тон и интезитет на зборот, буквално се' беше во игра вечерва, двајца предатори кои глумат плен.

Сепак, најважно на крајот ... си признавме дека вечерва и двајцата свесно ја игравме таа игра на „мутави“, тоа е најважно, на крајот и двајцата ги симнавме маските :)

Во секоја игра, има правила, никогаш не ги заборавај ... Don't Forget The Rules ;)

Последна промена:
  • Ми се допаѓа
Реакции: escape