Личен дневник

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Диар,
Другар ми, (I think it's safe to call him that) ми се скара изгледа, ме игнорира, блокира ...Не знам што сум му згрешила, ама има начин да кажи што го мачи...Баш тој што велеше од мене ништо лошо не очекувај :nah Збунета сум, ама тоа е :)
Очекувај се’ и не очекувај ништо ;)

Ај,

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
Дневниче,ја нема другарка ми што те создаде.
Нема ништо од тоа време.Навидум.
А уствари ништо не се променило.
Не тече.Тук таму по некоја капка.
Рацете полни.
Соновите стојат.

• Ми се допаѓа
Реакции: Luckky

Prashina

Староседелец
28 јуни 2013
1,367
3,061
1,133
Дневниче,
После многу години, денес се изналежав под кебенце, се напив неколку кафиња и чајчиња. Си читкав книга, барав рецепти на нет за колачиња...
Не можам ни збор да напишам, ама ако, со сила не се пишува. Велат сум се сменила и не ме сакаат ваква безчувствителна. Но ваква јас си се сакам, ми е гајле за другите. Се гледам во огледало, се шминкам, се смеам. Ладново само ме успорува, инаку ќе фатев магла за шетање. Се чудам на луѓето околу мене, ем ме гледаат среќна ем им фали таа старата која превеше се за другите и ништо за себе. Не, бе батка, умре таа, а оваа е ваква каква што ја гледаш и ме заболе ако не ви се свиѓам. Ајт, убава вечер.

EmilijaS

Староседелец
20 јануари 2016
65
39
1,028
28
Драг дневнику,
Се ближи колоквиумска, а јас немам мотивација да фатам книга. Позабавно ми е да седам на интернет и да безделничам. Ама ајде, ќе се смени, не?

До следниот пат.

Lena

Poétesse
12 октомври 2012
4,155
7,687
1,183
земјата на чудата
Понекогаш посакувам да не сум толку силна.Да не можам да го понесам целиот свет на грбов.Да ми е се сеедно. Да има некој кој за мене ќе прави се.
Да сум глупа и да не го забележувам секој детал околу мене.
Понекогаш ми недостига времето кога единствената мисла ми беше:Што да облечам денес?
И денес ја мислам затоа што облеката ми е ептен битна...само што после таа мисла следат уште тон други..
Уморна сум,а незнам да застанам... и не сакам да застанам.
Па макар ползела по земјата...

Tantara

Староседелец
31 октомври 2013
456
694
1,103
Ох диар,
Преморена сум од мислење, надевање, верување во празни зборови... Уште колку? До кога? Не можам да се сменам. А се трудам...Се изолирав пак од сите.
Ај,

violetmoon

Модератор
Член на администрација
11 декември 2012
2,662
5,747
1,153
Се изморив од луѓето дневнику, ќе ти се приближат, ќе ги пуштиш во твојот свет, ќе им направиш место во срцето, се навикнуваш на нивното присуство во твојот живот и уживаш во истото. По некое време кога веќе немаат потреба од тебе си заминуваат, едноставно ги снемува кога ти требаат, кога ќе посакаш да ги видиш или да се напиеш кафе тие се презафатени со самите себе. Е доста ми е од тоа, не пуштам веќе никој до себе, во било каков облик, никому повеќе не давам шанса да ме разочара.

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Ко че излезам од "мојот свет", чувствувам како да живеам во living hell.

●Untouchable°

Староседелец
24 август 2015
1,183
1,132
1,133
Уште ли ќе боли.. Уште ли?
Душава ми гори.. пепел се стори а ја сеуште те чекам да се вратиш.. да викнеш: ** реди го нескафето идам јас. Уште чувам едно вишак..
Си се надевам, можеби некогаш на сон ако не на јаве пак со радост ќе ти го стуткам. Силно ќе те гушнам..
Ми фалиш.. болиш..
Непреболен! (rain):place

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

existence

Boolean
Член на администрација
Админ
3 март 2012
7,448
9,155
1,683
Кушкундалево
Хеј.

Ланската година не заврши баш најдобро, купишта проблеми, грижи, неуспеси и сето тоа ама ај, почна новата. И за момент помислив дека универзумот почнува да ме засакува... многу грешна помисла. Нова година значи нови проблеми, нови неуспеси, нови грижи и нови падови на повидок. Не бива вака, некои работи мора да се променат од корен... пробувам и јас да се променам ама пак нема баш некој одзив. Ќе треба и автоматика да почнам да учам и да расправам одзив на системи и да споредувам со реални случувања.
И така. Не е многу светло овде.
Освен тоа сѐ е во ред.

И така.

• Ми се допаѓа
Реакции: violetmoon and Saladin