Пеколот почнува за два дена.
Алигиери нека се замие што не му текнало да направи десетти круг каде одново и одново ги анализираш истите мрднати умови, ама по барањата на секој професор. Едниов го смета батево за брилијантен, неразберен ум, другиов се колне дека бил психо што ни сам не знаел што пишува.
И ти седи заглавен помеѓу фактите и нивната пристрасност. И кај едниов пишувај едно, кај другиов друго.
Оценката ти зависи од тоа колку ќе лижеш или плукаш газ на фаца умрена пред 8 века.
Може јас мислам дека е марсовец. Зошто да не го пишам тоа? Нели ученикот треба да се поттикнува сам да размислува и донесува заклучоци?
Учи за минорни религиски конфликти во Британија од 13ти век, полагај го истото на столче од '73та, некаде од страна потпишано од сам Тито, со трошка надеж дека во 2038ма ќе ти се исплати/најде ученото. Тоа е тој тајмлајн.
Ги избегнувам луѓето околу со изговор дека многу учам. Најголемиот дел ми се заморни со своите тривијални проблеми, квази драми и лабилноста да не знаат што сакаат за/со себе. Всушност, знам дека знаат што сакаат, лесно е да го познаеш сјајот во очи кај човека кога зборува за она што му се допаѓа vs. погледот кога станува збор за она што можеби е поправилно, но не му е по ќеф. Проблемот е само што им треба туѓо одобрување, а јас не сум личност некого да тапка по рамо. Очекувам сите да се затворени ко што сум самата јас.
И така...јас, in a nutshell, деновиве.
- Абе, ај на кафе / дојди филм да гледаме / да прошетаме.
- Не бе, имам многу за учење.
- А, ок тогаш, ај наредна недела.
- Важи, ај отидов сега да дочитам. *си ја отвара "Weird shit from Yugoslavia" плејлистата и губи два часа на неа*
Може нема да знам дали Хенри Хауард сакал памучни или шифонски гаќи, ниту па дали The Green Knight означувал демон или бил само маскиран војник, ама па можам да го напишам и изанализирам текстот на Џугубугуле од А до Ш, ако сакаат.
Па, тоа е модерна, концептуална
литература.
Ај, отидов да дочитам.