Седиш в соба, чмајш... на пенџере пушиш цигара. Надвор некое пролетно тмурно попладне, некој глуп дожд, те замара леле мајко... Си играш со прстот по филџанот со кафе и си викаш...„ добро бе, кога јас ли ќе си најдам женска веќе еднаш...“ се пулиш по улица по колите оставени на трооар... „ќе ја земам ли возачката некогаш?“ пак си се препрашуваш. „добро, од цело маало само мојата кола не чини?“... Се пулиш на сат... рано за легнување, доцна за било што почнување...
Пуф.... еден последен тежок чад од цигарата, такаречи облак, и ја фрлаш на улица, си го земаш кафето и го затвараш прозорецот...
Седам в соба... чмаам...
Пак некое глупо смрштено време. Цигари не смеам, кафе не смеам, женска ми со обврски, јас закочен од спиење непокријан - полупокретен. Гледам на сат „леле уште го нема овај, кога ќе стасаме да го монтираме моторот... ќе ни заврни“...
Се пулам надвор низ пенџере кај што порано стоеше црвениот Цитроен и си мислам... „ уште 3000 треба да однесам во осигурањето, ваму имам 14 и нешто за плаќање рата, леле пак колава стаса за регистрација, треба да се бркаат пријатели за техничкиот. Уф... Цел ден на трчање, пак нема да си се видиме со саканава раат. Кога ќе се скостам, ни до муабет нема да ми биди “
Абе Сале, ти остаре, не порасна....