Кој е најдобриот форум во Македонија?

Latrodectus

Нов член
4 јуни 2013
4
0
1
31
Колку треба да си провиден од 1 до 10, да се зачлениш на форум, да се залеташ со силата и моќта на сивиот череп во конкретна тема каде суптилно ( или бар ти така мислиш) ги изложиш твоите фрустрации, и после глумиш кул хејтер и поборник за нет револуција?

Како и да е, твојава поента е смешна, вреѓањето на членови кои покажале квалитет и издржани дискусии, и воопшто твојата
„ мисија “ тука , те прави само очајна персона.
И не се труди да собираш тука негативни поени, собери си ги комплексите...ти се влечат по под.
Ајт.

Тоа е, обожавам да импресионирам анонимци по форуми.
И сега дојде ко дрвен адвокат на „пријателот“, или магарешко пиунче кое штотуку се провлекло во редовите на тајното здружение, па се форсира во најбрз можен рок да се докаже дека го заслужило местото? Информативно, никогаш не си задавам слобода да зборувам за нешта за кои не знам, па на тебе е математичката пресметка колку имам увид во скриениот дел на магарето, што и воопшто не е битно, нит го оспорува фактот дека има паметни и талентирани дечки таму, исто ко што ги има и искомплексираните што сакаат да се докажуваат. :)
Абе ко оние од партија сте новиве, жими мама! :D

Лош старт, па затоа ќе те замолам да прекинеме на темава, зошто не личи, а и постојат толку многу други теми каде може човек да се искаже.
Доколку имаш нешто неискажано, постои ПП, да не бегаме веќе оф-топик.
Благодарам на разбирање, нека средат колегиве кај што мислат дека е потребно.

Enjoying the attention :cool:
Ty gals (inlove)

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
Сфативме дека патиш баш од тој синдром на недоволна пажња, нема на што :)
а ти патис од недоволна непазнја ахахахахаха

инаку најдобар форум во македонија е црнобело затоа сто овде е најубаво и сите одма те прифакјаат и затоа сто тука мозе да си писувас слободно по темите

Aleksis

Jukebox
4 април 2013
1,443
2,543
1,133
а ти патис од недоволна непазнја ахахахахаха

инаку најдобар форум во македонија е црнобело затоа сто овде е најубаво и сите одма те прифакјаат и затоа сто тука мозе да си писувас слободно по темите
секако,треба и да знаеш да пишуваш правилно нели,за да можат и другите да разберат нешто? извини многу молим те, писувас требаше...;)

коста

Истакнат Член
21 мај 2013
145
61
328
36
секако,треба и да знаеш да пишуваш правилно нели,за да можат и другите да разберат нешто? извини многу молим те, писувас требаше...;)
епа избрисана ми е тастатурава и не знам каде се тие букви ххахаха извинето инаку многу извинето ахахаха

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,531
14,441
1,683
Таму каде што треба
Темава кај Кајгана не помина многу добро, оти убедливо 90% од кајганашите се изјаснија дека кајгана е најдобриот и нема поента за понатамошна дискусија. Но чекајте, во Македонија има доста други алтернативни форуми кои имаат брилијантна посетеност, форумот на Црнобело на пример, или на фемина, или е-магаре, па и тинк форумот.

Добро, кои македонски форуми знаете вие и какво искусво сте имале кај некои од нив, и патем , кој е најдобриот според вас? :)

Па доколку тоа те интересира, подобро би увидел преку анкета една на почетокот на темата.

Но да ти кажам право итро од твоја страна, промовираш форуми.
Јас за магарето никогаш не сум ни чула ни прочитала. Еве прв пат од тебе сеа.
За Тинк знаеме пошто админот навраќаше секој пат со нов ник да го промовира овде,дури и успеа да привлече некои членови од овде (wasntme) ,
а ко што гледеам ти дојде да ни го промовираш Е- Магаре :unsure

ipopovski

Админ
Член на администрација
30 септември 2011
1,763
2,410
1,133
www.crnobelo.com
Ќе споделам само еден fun fact за црнобело форумот:
Никогаш не се спамирало по други форми и општо, за да се рекламира овој.
Тој што има интерес, сам ќе си го најде своето место тука.

• Ми се допаѓа
Реакции: Saladin

Roxelana

Староседелец
13 март 2013
134
277
1,063
Скопје
Скоро сите форуми сум ги запознала ако не друго или барем сум читнала нешто.
На некои сум зачленета на некои не.
Можеби не сум доволно компетентна да правам споредби и издвојувам едно како најдобро,
но сепак јас би кажала дека Фемина е најдобар форум.
Таму имам оставено многу чувства и емоции.
Тој форум е дел од мене.
На тој форум сум седела дури по 8 часа дневно и секако никогаш не ми се здосадило од Фемина.
Приврзана сум за Фемина и никогаш не би можела да го напуштам тој форум.
Иако на тој форум често знаат да се јавуваат некои сплетки, расправии и сл, за мене тој форум е најдобар.
Вкупно има 43.895 членовии факт е дека не можеш со сите муабет да сврзеш како што треба, но прилично
сум задоволна од дискусиите(кои се секогаш на ниво) Вкупно мислења (1.641.352) На Фемина има теми буквално за се (12.828) па што
и да ми треба можам да најдам. И според дизајн ми се допаѓа, иако сега ни ветуваа нова платформа, но ќе видиме
што ќе биде со тоа. Со една реченица - со Фемина имам споделено многу искуства и случувања од животот.
Сентиментално сум врзана за тој форум.
И покрај тоа што на Фемина има многу членови кои едноставно доминираат и нивниот став го наметнуваат, мене
ми се допаѓа форумот - затоа што секогаш можам да дискутирам за тоа што сакам.
И ЦрноБело како форум ми се допаѓа, но можеби сеуште сум нова членка и не можам сосема да се вклопам тука.
Предноста на Црнобело е тоа што (барем до сега) не сум забележала кланови од челнови кои се наметнуваат
како шефови и главни, според рејтингот и не знам ти што уште не. Можеби тоа е единставената но сепак голема маана на Фемина,
што Црно Бело не ја поседува. Затоа се зачленив тука. Но факт е дека на Фемина сум пишувала многу мислења
со солзи во очите, кога сум била крајно разочарана или со депресија или пак кога сум била пресреќна и задоволна од животот. :)

Kitty

Староседелец
26 март 2012
2,673
6,921
1,153
Cabo San Lucas
Прибидејќи затоа што идам само на овој форум, за сега нај супер ми е овој...
Овде едноставно се релаксирам, и некако сите членови ми се мили ем драги. Немам некои замерки.

Фала пријатно :sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: JaMi

ShakaZulu

Староседелец
19 февруари 2012
432
886
1,103
capturejhc.jpg
...хооооллллиии шитттт зар тоа јас сеуште чувам шорткат во мозила за на нешто година и два месеци заминато но вечни ловишта а настанато на 4/12/2006-та, алоо бе "дeца" па тогаш пола од вас не можеа ни прекидачот од сијалицата до го дофатат (да не зборуваме за матените јајца од некаде крајот на 2005-та) ?!
...@Saladin (е) брате мачна душо што мислиш некој од овие форумски чеда те свати што сакаш да кажиш ?
Се е ова пријателе нова (програма компјутер за секое дете) генерација, чест на исклучоците ма уствари ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИТЕ ако ме сваќате што сакам да кажам затоа што толку се ретки што мора да се нагласат уште еднаш ЧЕСТ НА ИСКЛУЧОЦИТЕ !!!
...Форумот како интернет платформа не значи место за чавче муабет ама признавам дека мора и тоа да ги има ама бре луИЏе 99 кома 99 посто е премногу, треба човек да се изнамачи за да најде нешто во денешно време по форумите каде нема натиго/дајмиго муабет. Луѓето се премногу концетрирани угнетуваќи го туѓиот труд и идеи а не презентираќи ништо нивно.
...Лично форумите ги баталив пополека многу , дури и срам ми е да признаам за истото па гледаќи дека некој овде спомнува некој нов форум а јас лично нит сум случнал нит сум бил таму се срамам из дубине душе моје. Фемина, магаре не сум отворил одамна, и на двата не сум ни регистриран иако за овај вториов имав и покана кога дал имаше 10-15 активни членови, а видиш лебати имаа и отворено лично ем персонално тема за мене. Не знам дал поради што сум банирал некои од нив во дел од моите 500+ банови на бадијала или поради што сакале да бидат некои вонаби биг боолс дечки. Али за хејтери доста, што би рекле Дубиоза (један дан (живи били па видели)) “вратиче се Валтер ј*** ** *** *атер“ само што Валтер нема да бидам јас или некое трето лице, туку сами пријатели сами ќе си ја удрат главата во ѕид.
...Форумите не се место за искажување лични фрустации, не се место за покажување големи топки ама тоа го прават многумина. Дорумите се за споделување и учење на некоја нова димензија на психичка надоградба само што тоа ретко многу ректо сега е застапено. Секој форум има различна структура и нема поента да се споредуваат еден меѓу друг. Никој со никого не е исти за да може да се споредува кој е подобар. Некои имаат квантитет па квалитетот процентуално кога ќе се земе од цел тој цвантитет као бројка е поголем од целиот квантитет на некој друг форум. Но тука треба да се земе едно друго прашање во предвид, што правиме со квалитетот на овај вториов, дали тој е подобар од квалитетот на овај првиот. Е па не тие се истите тие форумски ликови кои да речеме се вртат низ македонскиот форумски простор. Дал станува за 300-500 македонски форумџии кои пишуваќи на кирилица по македонските форуми даваат едно цело значење на интернет заедницата тука на овие македонски простори. Истите тие доведоа до некои значајни идеи во македонското опшество. Истите тие помогнаа во технички, животни, персонални, интимни проблеми на многумина и колку и да владее правилото дека секој совет од човек кој не го познаваш или го познават само преку пишан збор не е правилен во многу многу случаи тие буквално или небиквално спасиле нечиј живот...
...Да сумираме, нема најдобар форум тука од проста причина само поради то ашто форумите се платформи а членовите кои на нив ја оставаат “душата“ се тие кои треба да ги наречеме најдобри. Многумна се најдобри, не треба да им ги спомнеме имината за да тие се препознаат дека некој ги фали, доволно е само да на нивнтие теми и постови возвратиме со респект и дадеме мислење. Кликањето “ми се допаѓа“ или давањето репутација во минатото не кажува многу. Фала некој ако ме исчита до крај. Треба на пишаниот збор да возвратиме со пишан...