ПОЕНТАВА МИ БЕШЕ НЕ МОЖЕШ ОДНАПРЕД ДА ЗНАЕШ ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ КЕ СОЗРЕЕШ ИЛИ ПАК КЕ НАПРАВИШ ГЛУПОСТ ЗА ЕДНА НЕДЕЛА И КЕ ТИ ТРОПНЕ ДЕТЕ КОГА НАЈМАЛКУ ГО ОЧЕКУВАШ. ИСКРЕНО ЗА МЕНЕ И НЕКОЛКУ МЕСЕЦИ МИ Е ОК АКО ВО ПРАШАЊЕ Е ЉУБОВ
Knock, knock....Земјата повикува!
Убаво од твоја страна што веруваш дека љубовта е доволна за ...и си живееја засекогаш заедно... арно ама, претпоставувам јасно ти е дека за воопшто да живеат им требаат и други работи.
Првично, основната егзистенција. Ако ти решиш да формираш семејство, треба и финански да си подготвен да го издржиш товарот што следува. Не велам да си нафлитан со пари, туку вработен, да имаш кров над глава, да имаш услови за примерен живот.
Со оглед на тоа дека најубаво на мнозинството им е да расправаат пред ПЦ со надеж дека пари од небо ќе им паднат додека они постануваат couch potatoes, не предвидувам светла иднина на многу среќни и топли брачни домови.
Како и да е...
Љубовта првично е втемелена од страста или по нашки хемијата, взаемниот флуид. А тој да не се лажеме, не трае вечно.
Значи ти да го поминеш животот со еден човек би требало да го спознаеш во смисла како би финкционирале заедно од точка на разбирање, доверба, заеднички интереси....
Се е тоа една целина.
И можеби нема дефиниција за време за запознавање на некого додека се одлучиш да го кажеш тоа „ ДА “, ама се размислува со ладна глава. Не трчаат ко муви без глави, па ги гледаш по 6 месеци се развеле поради недоразбирањата или што год.