Зошто луѓето се менуваат?

Македонец

Староседелец
14 февруари 2012
315
440
1,063
за секоја навика има одвика, а во карактер не верувам дека некој може да се смени.

• Ми се допаѓа
Реакции: Bibi@

Hexasto

Истакнат Член
16 февруари 2012
1,095
1,635
113
Македонија
Ја мислам дека неможат бар од мое лично искуство..има една поговорка..волкот го менува влакното ама карактерот не :)

Primrose

Староседелец
14 февруари 2012
683
1,287
1,093
your nightmares....
Некаде прочитав: "Човек може да се смени од две причини,
или научил многу па сака да се промени... или бил повреден многу па мора да се промени".
Не се согласуам со ова. Јас мислам дека луѓето не се менуваат, дури ни по претрпени дисторзии и проблеми во животот. Можеби го менуваат начинот на кој размислуваат, или поинаку пристапуваат кон работите. Карактерот не го менуваат, само го менуваат начинот на кој се покажуваат себеси пред другите.

Minella

Активен Член
15 февруари 2012
171
171
43
Pust ostrov
Зависи до човекот , ако многу работел на него ,на својот карактер и образование можно е , ал некој шо е тапа си останува тапа докрајот ,иако ни е животот книга и секој ден ни е нова страница и нова лекција ,па зависи кој како ќе му ја свати :nerd

Boyka

Истакнат Член
14 февруари 2012
258
735
93
Skopje
Да со јака волја и многу напор
еве на пример ја сум бил нај голем багабонт едвај школо завршив една год паднав и 300 други проблеми ама еве дојде време најголем домакин сум сега у маало :cool:

ScoobyDoo

Староседелец
17 февруари 2012
418
710
1,103
еве на пример ја сум бил нај голем багабонт едвај школо завршив една год паднав и 300 други проблеми ама еве дојде време најголем домакин сум сега у маало :cool:

Ми мириса дека жената мењава маж

• Ми се допаѓа
Реакции: Prashina

Jackal

Староседелец
13 февруари 2012
2,045
2,641
1,143
31
Битола
домаќин со прст покажан викаат за мене ......ахахахахаххаа

• Ми се допаѓа
Реакции: ScoobyDoo