Европско Првенство Кошарка - Словенија 2013

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
ќе видиме се надеваме вечер па ќе ги тепаме литванците....
ако играме ко синоќа....шо ми се стваро ми се свиѓаше играта....само судиите не отепаа ногу тоа е факт...
свиреа лични и за тие некои ситни фаули....ептен строго...
поточно тоа не се ни свире али ај....вечер да се надеваме дека ќе играме добро..:)

• Ми се допаѓа
Реакции: SaltNPepa

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Црна Гора-Летонија на полувреме 37:37,добро ќе биде за нас ако изгубат мрзиве.Од другите утакмици Хрватска води на полувреме 35:34,Финска против Шведска 48:31 и Украина со Израел 35:26.
Вечер ние одиме на победа како пред 2 години :zelen

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Србија нема шанси да ни ја пушти на нас тие ако не си местат со Црна Гора за да одат понатаму јас си го сечам.Од денешниве утакмици очекувано си победија Шпанија,Словенија и Грција.Италија изненади со победата над Русија со 76:69,Германија исто против Франција 80:74.
Утре една од Србија или Црна Гора мора да изгуби иначе ќе биде лошо за нас,ние не верувам искрено дека ќе победиме против Литванија иако се е можно.За денес иначе според мене причина што не игравме добро при крајот на утакмицата е заморот бидејќи едни исти играа цело време плус Чековски одма доби 4 лични па мораше Гечевски да игра повеќе,ние и секогаш полошо сме играле во второ полувреме отколку во прво,одма ќе направиме разлика на почеток и после во второ ја губиме тоа треба да се смени.Од тие на клупа не ми е јасно само за Ѓуровски зашто е земен од него и јас подобро ќе изиграм а финтата е што он нема ни да влезе во игра туку само зафаќа место за џабе а на негово место можел да биде некој подобар од него а ги има многу.Победа против Литванија утре и со една нога сме во втората рунда.
Ми текна уште нешто за игорче наш.Не знам овој дали глуми или стварно е неписмен,мене искрено ме нервира секогаш кога и да го слушам,10 пати го утна резултатот прееска и не само тоа само глупости тропа цело време,ни кажува што гледал тој а ние не сме гледале а на крајот од утакмицата поима немаше што се случува,исто и тој на сител 3 што коментираше лудаци се и двајцата.

Ете пак ке чекаме од бога благослов односно ако оној мора да изгуби овој ако победи итн итн, Србија непостои никаква шанса да ни пушти ни па неккој друг едино ако не е замешана некоја позадина. Искрено на Гечевски не му е местото во репрентација повеќе колку и да го воскреснуваат и да го враќаат со молби и ред др работи си го има одиграно он одамна неговото време, Антиќ незнам ама стварно незнам како ја заслужил капитенската улога страв ми да помислам кога тој би презел одговорност на некој натпревар и во НБА ке игра така со три постигнати коша на толку мн минутажа во натпревар не верувам дека ке плаќаат за тоа таму.
Ѓуровски е таму преку бате и тате го знаеме тоа, да не бидеме преголеми оптимисти за вечерва само да погодам дека ако изгубиме ќе ни биде крив судија од Грција пошто тој ни го доделија и неодржаниот тренинг во текот на денот а да и психичките трауми од вчерашниот натпревар.
Овој Игорче стварно претеруе треба да коментира а не да паметуе цело време со лесната рака на Гечевски :zelen

Официјално жалбата одбиена.

Нормално да не помисли некој дека пехарот ке ни го врачат :zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: parvati

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Ауу ме потсети ова на тројката на Илиевски,браво за Летониците добра работа ни завршија а овие мрзиве го изедоа убаво а и денес имаа помош од судиите изгледа планирани се за во втора рунда.Најмногу ми е криво што не ги победивме овие неписмениве ги оставивме да ни дадат 80 поени.

• Ми се допаѓа
Реакции: SaltNPepa

MissChievous

Ingenious
17 февруари 2012
5,085
7,019
1,683
Huntington Beach, California
silence-all-i-want-to-say.tumblr.com
Како и секад, истата прича. Водевме 7/8 поени и дозволивме во рок од 4 минути да ни израмнат и после крив бил судијата. Ма немој... Ако се надеваат на последната секунда да ни донесе победа, е:cenzuraе спортистите...

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Победија педериве српски а баш сакав да изгубат ама добро ќе изгубат од нас.Германија и Белгија играат продолжение моментално е 68:65 за Белгија.Чешка постигнала поен во последните секунди против Полска и победиле 69:68.Италија ја победи Турција 90:75.

• Ми се допаѓа
Реакции: Kisserboy

Hkakashi

Староседелец
13 јуни 2012
1,543
1,697
1,133
27
Куманово
Србија си е изиграла днске супер. Највише ми се свиѓаше игра на Марковиќа, дечко ги разби босанци. Исто такој и цело време си одржувасва разлику од 7-8 поена, а едно време мислу дека имасва и некои 20тина поена разлику.

Црна гора штета што изгуби од Летонију, сс тој Македонија ако е имала уопште некоју шансу да пушти малко Србија гу е изгубила.

Германија ме изненади што изгуби од Белгију. Очекуеше од Германију много бољу игру.

Италија сс победу над Русију и днске над Турцију искача како противник кој не треба да се потценуе. Претходно европско имаше слаб резултат ама овуј годину не су за потценување.

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Герману (Немачка) - Белгиум 73-77 (inlove)
Нов чекор кон титулата.