Европско Првенство Кошарка - Словенија 2013

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Катастрофа:mad: наместо да почнеме со 2 победи и да си го ладиме после ние почнуваме со 2 глупи порази и сега треба да ги победиме следните 3 или можеме и со 2 победи да одиме понатаму ама тогаш ќе зависиме од другите.
Литванците ни играа толку добра одбрана што не знаевме каде сме ни што играме,а и шутот многу слабо денес за разлика од вчера.Од мене огромно браво за Илиевски,човекот најмногу се трудеше денес од сите имаше многу тројки промашени ама беше најборбен и најмногу поени даде.За разлика од него Перо магарето ќелаво само грешки прави и губи топки исто како со Црна Гора и после пак друг му е крив,шутира тројки лудакот а во одбрана освен фаул ништо не знае.Ќе играл тој НБА,него дали ќе му дадат таму и пешкирот да го врти а не па да игра.
Самарџиски ме изненади искрено,имаше 3 офанзивни скокови и во одбрана не беше лош.Браќата и Бо денес ептен лошо,црнецов изгледа повреден беше па затоа лошо играше,аама Дамјан и Војдан можеа малце подобро.Гечевски иначе одигра лошо ама човекот има 36 години и не можеме да чекаме од него да игра како пред 10 години,он може да му држи лекции на Антич како се игра одбрана и под кош,и тие што го бараа да се врати сега го плукаат дека играл лошо.Лошо направи и селекторов што го ставаше Чековски да игра повеќе од Самарџиски а се гледаше дека Чековски неможе да се носи со младите центри затоа што се побрзи од него и повисоки.Некои го бараат Докузовски да се врател и демек некој го избркал него, а тој уствари избега како пиче некое од одговорноста кога требаше да играме квалификации за олимпијада.Затоа мене не ми фали бугарот ич,малце да ги стегне сегашниов и имаме резултати.
Утре победа над Србија ќе ми биде помила и од победа над педерите Грчки.Глумат нешто најјаки србиве и демек сите утакмици ќе ги победеле во групава,баш сакам утре да ги дупнеме и тоа јако.Чековски иначе се повредил и некој од тие дрвата што седат на клупа ќе го остави пешкирот и ќе го замени со топка.
Словенија ја победила Шпанија 78:69,реков за нив дека далеку можат да стигнат,изгледа само за Турциве скапани утнав:zelen.
За крај,сака некој кладба дека утре победуваме?:zelen

• Ми се допаѓа
Реакции: Lillian

cakar_ulav

Староседелец
20 февруари 2012
1,567
1,927
1,133
некаде во длабочините на темнината
Ајде бе,доста напагате...тие се сепак спортисти а не роботи.
Нас не домотивираат судиите а замислите ним како им е.

се слагам со тебе Мелчи....Перо Антиќ имаше интервју едно....изгледаше доста демотивиран од целата ситуација
кажа што мислеше...а вечер се надевам дека ќе покажеме добра игра иако Србите се добри....

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,405
5,905
1,683
Disco
Греат Бритаин - Белгиум 71-76. :mstickle
Последно место, тхеѕ саѕд!

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Со тогашната игра, тогашното заложување и тогашната борба, секако дека го заслуживме четвртото место.
Да те потсетам само на двата несреќни порази од mother Russia, во кои доколку во една акција плус имавме среќа, можевме да сме уште повисоко.

Но да, првенствово потфрлуваме на секое можно поле. :/

Најти не научија сите толку ни е силата на натпре варот со Литванија изгледаше како да искочиле на теренот колку време да им помине :zelen

Aнтиќ нема да ИГРА во НБА. Прашање е и дали ќе ги добива и ветените 15 минути по натпревар. Он ќе грее клупа за милион и петсто евра по сезона. Јасно е кои му се квалитетите и маните,него не му е за да игра. Ете МекКејлеб имаше добиено понуда за во НБА,поточно во Сан Антонио,и ја одби. Не сакаше да му ја грее столицата на Тони Паркер и да добива бедна минутажа за многу пари.
Ма овој не заслужува ни столица нечија таму да грее и 15мин по натпревар па на него му требат 40 за 3 коша :zelen ако не му за игра за што ке оди таму за курназење низ мкд, за парите ?

alba

Староседелец
15 март 2012
1,424
2,015
1,123
Ајде се тројки да даваме,како оваа првата,па да ве видам после плукачи едни :gjavol

По Антиќ ќе пликам секад ама нека ја победат Србија само па макар и да си ги спакуват куферите после ама кој ќеф ќе ми го направат само сега да победат:sreken

• Ми се допаѓа
Реакции: maarrkooo

melpomena

Енигма
3 март 2012
8,210
17,754
1,673
На сигурно
По Антиќ ќе пликам секад ама нека ја победат Србија само па макар и да си ги спакуват куферите после ама кој ќеф ќе ми го направат само сега да победат:sreken

Да не бричи Гоца Брк, да не ни се падне судија Грк. Амин ! :D

• Ми се допаѓа
Реакции: Gemini and alba