Заслужена победа на Франција иако кога почна првенството мислев дека пак Шпанија ќе победи ама добро е што конечно и Франција го зема златото што и фалеше. За играта нема што да се каже, во прва четвртина Батум само играше после тоа и Паркер и немаа шанса Литванија, и тројката на 0,9 до крај беше најјака, од каде го извади само тој шут. На Франција и групата им се погоди,играа против послаби репрезентации.
Литванија иначе како тргнаа на почетокот посебно со играта на Клеиза кој влезе во серија ама после тоа го снема,имаа и многу промашени шутеви и слаба одбрана, со таква игра среброто им е доволно.
Шпанија со Хрватска се знаеше кој ќе биде победник. Интересно беше на почеток само во 1ва четвртина после тоа Шпанците си изиграа како што знаат и заслужено 3то место. Против Франција беа слаби и изгледа се истурија врз Хрвативе
.
Хрватска ме изненади искрено, на почеток имав пишано дека тешко и да поминат група а тие стигнаа до 4то место, браво за нив стварно.И во групата беа 2ри со 4 победи и 1 пораз.
Сепак најголемо изненадување за мене беше Украина, иако изгубија од Словенија ама со таков слаб состав а со прејак тренер стигнаа до 6то место и директно се пласираа на светско и на следното европско.
Словенија па како домаќин се очекуваше да стигне далеку ама доста и беше 4то место, јас мислев ќе се барем бронза ќе земат ама налетаа на Франција во четвртфинале. Сепак доволно им е 4то место и директен пласман на светско.
Србија со таков млад состав успеаа да го фатат последното место за на светското, јас не очекував да стигнат до таму. Покажаа добри игри стварно ама не мислев дека ќе бидат 7ми,со толку млади играчи и не е лошо за нив 7мото место.
Италија немаше среќа ич ама и сами се криви, таман почнаа да играат добро и после ги изгубија сите утакмици. На крај само 8мо место недоволно за директен пласман на светско.
Ние си завршивме на 21во место и после ова првенство ќе си чекаме долго време за нов успех. За крај многу ме изнервираа од сител, само што заврши финалето тие мораше да прекинат за да го гледам Латас клошарот, го прекинаа на најдоброто баш кога се даваа медалите
: клошарска телевизија.