Државен испит за студенти

Y1K991

Parleur
1 март 2012
6,278
9,119
1,683
Демек оваа од видеово ќе ја реши. Законот ќе се донесе без разлика колку излегле, ќе се заборави за брзо време и ќе си полагаат тоа што треба. Таа колку сака нека зборува на никој од влада не му е гајле.
Звучиш како млад човек незасегнат од проблемите на другите.
 

Saladin

Unbaised
Член на администрација
17 февруари 2012
6,024
9,654
1,683
Normandy
Протести како во Грција, демолирање на градот и на владата, цел ден и ноќ протести без плашење од полиција. Со ова маршовиве и пцуење на микрофон ништо не се добива, ги заболе нив кој ги пцуел.
Еве да согледаме така да биде....
Епилогот е овој:
Власта ќе го искористи дивеењето како национална нестабилнот и ќе го сврти на етничка база. Ние ќе се испоколеме со браќата, додека власта ќе си ги трие рацете на црни бизниси. Краен продукт ќе биде испокршени продавници, запалени објекти... 101 причина да си го свртат вниманието на проектот Фрустрација 2014.
Проблемот е што ај што ти и некој од шемшево ќе се испокољате, но етничката нетрпеливост која била иницирана од сосема други побуди ќе треба да ја плаќа твоето поколение за да исправува криви дрини. А властите ќе си профитираат и со профитот ќе можат утре да ја напуштат оваа држава и да си седат оддалеку и да го буцкаат народот чисто од некои ситни приливи во нивните банкарски сметки.
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Y1K991

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,404
5,905
1,683
Disco
Проблемот е што студентите зборуваат на јазик кој власта не го познава.
Не може да се очекува збирштина на накази и gomna позната под името власт во РМ да ги разбере студентите, колку и да се во право и колку и да настапат аргументирано. Тоа е очигледен факт, ете си го носат законот без разлика на протестите.

Ако се тргне од тој факт и се оди понатаму, прашањето е дали со мирни протести може било што да се промени. Одговорот е - не може.
Друго прашање е дали протестантите треба да почнат да зборуваат на јазикот кој наказните хемороидни чмарови од власта го разбираат. А тоа е насилството.

Би рекол дека треба само во случај ако својата иднина ја гледаат во РМ или иднината на нивните помали браќа и сестри. Бидејќи ништо нема да се смени на поарно ни за 5 ни за 10 години, само ќе оди на полошо и нејасните контури на диктатура ќе се оцртуваат се појасно и појасно, настрана економија и остали проблеми.

Што доведува до заклучок дека решението во поглед на иднината на поединец или група која е над моралното дно на власта е или крв или евакуација.
Евакуацијата е сама по себе протест, емиграцијата сама по себе зборува многу. Но таа не ја менува позицијата на оние кои останале.
Крв...којзнае. Сосема друга тема е тоа и не верувам дека има спремност за такво нешто.
Fight or Flight, старата еволуциона парадигма важи повеќе од било кога...
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Еве да согледаме така да биде....
Епилогот е овој:
Власта ќе го искористи дивеењето како национална нестабилнот и ќе го сврти на етничка база. Ние ќе се испоколеме со браќата, додека власта ќе си ги трие рацете на црни бизниси. Краен продукт ќе биде испокршени продавници, запалени објекти... 101 причина да си го свртат вниманието на проектот Фрустрација 2014.
Проблемот е што ај што ти и некој од шемшево ќе се испокољате, но етничката нетрпеливост која била иницирана од сосема други побуди ќе треба да ја плаќа твоето поколение за да исправува криви дрини. А властите ќе си профитираат и со профитот ќе можат утре да ја напуштат оваа држава и да си седат оддалеку и да го буцкаат народот чисто од некои ситни приливи во нивните банкарски сметки.
Револуција му е мајката, и така се собраа на првиот марш 7000 требаше само да се претвори од мирен марш во протест каков што не видел никој. Сигурен сум дека ќе им се приклучеа и други незадоволни од власта, а ги има многу. Ќе престанат да се носат вакви закони само ако се смени власта, а тоа кај нас може само со силен протест и масовен. Масовност имаше ама првото го немаше, наместо тоа имаше пцуење во микрофон од некоја си таму, мене ме нервираше женската искрено, што ако изнакажа се тоа кога ништо не доби, само излезе проста со тие пцовки.
 

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Не сум знаел дека многу збунети професори имало. Какви глупаци.

Лесно е на форум да се зборува, ела излези на дуел со премиерот. Гледај го само со каква храброст, ја "изеде", но во право си што зборуваш во множина... оти другите ништо не дофрлија или поправија?
 

Altaïr

Shinigami
23 јули 2012
5,855
2,674
1,683
Han Wavel
Лесно е на форум да се зборува, ела излези на дуел со премиерот. Гледај го само со каква храброст, ја "изеде", но во право си што зборуваш во множина... оти другите ништо не дофрлија или поправија?
Јас не се мавав во гради како таа што се изглупира денес. Повеќе од 1 месец бара дебата и кажува што ќе му кажела на премиерот, како ќе му кажела, за на крај да и го пикне цел, ја дупна како балон. А и да, тие другите што гледаа како телиња можеа да бекнат нешто, вака само упропастија се, и им дадоа нешто повеќе на Курир и Латас да пишуваат и зборуваат. Нека се сликаат сега "професорите".
 

Outrider

A Witty Cat
Член на администрација
23 мај 2013
5,404
5,905
1,683
Disco
Лесно е на форум да се зборува, ела излези на дуел со премиерот. Гледај го само со каква храброст, ја "изеде", но во право си што зборуваш во множина... оти другите ништо не дофрлија или поправија?

Храброст? Повеќе уличарско-балканско просеравање, овој расчепениот да го удри храброст по суратот грд нема да препознае храброст, а дека професорите се мивки - мивки се...
 

Struggler

Староседелец
19 јануари 2013
1,755
1,002
1,133
Храброст? Повеќе уличарско-балканско просеравање, овој расчепениот да го удри храброст по суратот грд нема да препознае храброст, а дека професорите се мивки - мивки се...

Ја изигра на уличарска финта. :D
 
  • Ми се допаѓа
Реакции: Altaïr