Затоа што мене ми е чудно и несфатливо како може да се излезе на протест со некој што после кога ќе дојде време за работа ќе биде примен одма и на што е можно повисока функција а јас со диплома и се ќе си работам во паркови и зеленило. Знам сега ќе ми кажете не се гледало тоа кој која вера е, сите сме исти, не, не сме сите исти. Точно е дека не се сите албанци исти и дека има кај нив и добри луѓе, дури и подобри од наши, ама тие албанци не се тука кај нас. Кај нас се оние што во секој момент можат да те убијат во автобус или на улица, оние кои ги земаат работните места на тие кои стварно ги заслужуваат, мислиш сите албанци кои излегоа на протестов учат по цели недели и до касно навечер? Учат како да не, нив им е загарантирано работно место уште пред да станат студенти. Протестот во 1997 беше пример како требаше и денес, не за бројката. Ете затоа не ми е јасно зашто има такви што ги поддржуваат и албанците, тие исти албанци кои во дадена прилика би ви го земале работното место и тие исти кои ќе ве убијат на улица.
Ајде, кажете дека не сум во право, го очекувам тоа. Јас да бев студент не излегував на протест ако имаше и само еден албанец, а не па да има и пароли на албански. Кој е тој јазик? Разбира некој што пишува? Тоа ти е исто како да одиш во Албанија и да протестираш со македонски пароли, пази да не те остават.
А шо хунзите се нешто повредни од арнаутите, морално супериони? Симбиотични се до даска, само шо не признава никој. Разликата е шо арнаутите се понасилни а хунзите се подмукли и повеќе крадат под маската на легалноста, тие од протестот од 1997 шо биле, сега ги имаш на власт, нели целта била високо патриоцка да не се дава образовање на арнаутски. Истите тие се во коалиција со агресори на РМ и воени злочинци-арнаути, па дури и ги аминуваа.
Ако овој протест е по ист терк тогаш ликовите од овие протести сакаш да ти бидат власт во 2031, во коалиција со арнаути-злочинци кои убивале во 2018?
Па ти види сега...