Детство: некогаш и сега

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Денешниве деца користат премногу технологија. Живеат у виртуелен свет... Друго беше нашето, сите ние бевме надвор, спортувавме, се дружевме. Не велам дека не треба да користат технологија, но треба да го скратат времето проведено пред компјутер, и да се социјализираат повише.
 

parvati

Сангвиник
14 февруари 2012
6,697
13,878
973
раснесмо пред зграде, ск деца раснеф пред пц, неам протиф ноо време, ама старо си е старо, олд слул жмурка, дали уопште постои жмурка ? куде ли се скрила како ми што се криесмо по маалу ? : )
 
  • Like
Реакции: 990Freak and Hexasto

sweetgirl

Истакнат Член
11 март 2012
148
124
343
Скопје
А што денешните ли деца имаам детство?!
Право детство беше времето мое и на некоја генерација покасно.
Играње во песок,кал правење торти,колачи од него,играње ластик ...
па собирање во цело маало па крадење и кроење план како да крадеме јаболки од комшијата и доста други работи....
Денес што имаат децата само комјутер и тие некои виртуелни игри.По цел ден таму седат.
Тоа не убавината на детството за жал.:(
 
  • Like
Реакции: Blondie

JaMi

Староседелец
22 февруари 2012
6,505
14,412
1,683
во светот на бајките
-ех кога ќе ми текне си играв со барбики и кукли пред зграда ги обелкеував ги шетав,ги заспивав,потоа играв продавачка на цвеќиња хахахах ,комшиките ми купуваа,па после правев манџи од трева листови од дрвото пари ми беа...ех детство убаво ....:biggrin
 

Maks

Староседелец
Едно време беше оди во твојата соба и нема излегување затворен како во самица:giggle , а сега оди во твојата соба и нема излегување, а таму ги чека компјутер, плејстејшн, сателитска или кабелска од ќеф да одиш кога ке ти дадат казна :rofl
 
  • Like
Реакции: Blondie

LadyInPink

Истакнат Член
14 февруари 2012
1,239
1,758
113
Малку таму, малку овде...
Порано нашите родители беа пресреќни и прегорди кога прв пат ќе напишевме мама или тато, кога ќе научевме да збираме и одземаме, па таблица множење и сл.
А денес, денес пресреќни се и зборуваат со гордост ако нивното двегодишно детенце знае да пишува на компјутер, да игра кантер на таа возраст, а веќе од следната година и да има фејсбук. За да си комуницира со другарчињата од градинска, де...
Катастрофа!
 

Maks

Староседелец
Порано нашите родители беа пресреќни и прегорди кога прв пат ќе напишевме мама или тато, кога ќе научевме да збираме и одземаме, па таблица множење и сл.
А денес, денес пресреќни се и зборуваат со гордост ако нивното двегодишно детенце знае да пишува на компјутер, да игра кантер на таа возраст, а веќе од следната година и да има фејсбук. За да си комуницира со другарчињата од градинска, де...
Катастрофа![/quot e]
Сине го заборави мобилниот... а детето има само 5 години:rofl Не бива камионите му ги истоварат под царински надзор па да не го тражат случајно ако има проблеми:rofl
 
  • Like
Реакции: LadyInPink

990Freak

Староседелец
12 март 2012
1,274
1,911
1,123
Kumanovo
Порано нашите родители беа пресреќни и прегорди кога прв пат ќе напишевме мама или тато, кога ќе научевме да збираме и одземаме, па таблица множење и сл.
А денес, денес пресреќни се и зборуваат со гордост ако нивното двегодишно детенце знае да пишува на компјутер, да игра кантер на таа возраст, а веќе од следната година и да има фејсбук. За да си комуницира со другарчињата од градинска, де...
Катастрофа!
Голема катастрофа. Изопачи се свет ...