Знаете дека ве почитувам како личности, но некако трогателна ми е вашата верба во фиромскиот систем, во ова општество и во политичарите кои одеднаш се загрижија за вашето здравје.
Кога тоа започнавте да им верувате на почитичариве, кој беше тој момент кој ве премисли?!
Ако некој може да одговори, пошто ете протестите не чинеле, колку маска уствари штити од вирусни аеросолни преноси на болест?
На кој начин се добиваат бројките
За точно утврдување од што умрел некој потребна е аутопсија заедно со специфичен тест за одредениот вирус, микроскопска анализа. Сега имаме ситуација каде секој кој има повишен ЦПР се смета за коронаш.
Одненадеж исчезнаа сите сезонски мутации, сите остали вирусни па и бактериски инфекции.
Дури по аеродроми мереле температура. Која што се повишува од 1001 причина али не е битно, ако имаш 37,2 тогаш си коронаш.
По аптеки се продаваат DIY тестови за 700 денари кои инстант кажуваат дека си позитив или негатив
Дали можете да ми објасните како се доаѓа до бројката на умрени со која не тормозат секој ден?
Би бил благодарен на одговори.
For sixth straight Saturday, protesters march against COVID health pass they describe as a restriction of freedom.
www.aljazeera.com
Во Париз околу 400.000 протестанти марширале против фашизацијата на државата ради ковид.
Во остатокот на Франција над МИЛИОН луѓе.
en.wikipedia.org
Ретки се земјите каде што не се протестирало, Северна Кореја и Сауди Арабија и некои слични.
Протестите во фиром се гола вода. Во Холандија имаше 250К народ, жестоки судири со полиција, солзавец, водени топови.
Мејнстримот некако слабо информира за овие глобални протести во кои учествувале десетици милиони луѓе.
Мене матичниот лекар, феноменален доктор кој оди неколку пати годишно на конференции, специјалист нефролог to boot, ми рече дека ова све е тешко срање и дека во никој случај не треба да се тестирам или вакцинирам.