Па вака јас не сум дволична... Но познавам многу другарки кои се многу дволични, но не сакам со таквите многу да комуницирам 

такво дволично ѓубре не сум сретнала до сега. Таква дволична идиотка не ми е потребна!Да, ама на белата лага која и е границата?Белата лага е најчесто користена ако сака да се избегне некој премногу осетлив одговор. Најчест случај е премолчувањето, во други е сложувањето во став само колку да се избегне жестока расправија.
Додека лицемерието поради стекнување на личен интерес во склоп на користољубието е негативна особина.
Белите лаги кажани некогаш кога навистина има потреба за тоа мислам дека се безопасни некогаш дури и корисни и неизбежни...ама ако цел однос се сведува на бели лаги од едната страна (за да се заштити другиот) тогаш тоа е веќе лицемерие или уште полошо...сожалување...Да, ама на белата лага која и е границата?
Што кога едниот почесто кажува бели лаги со цел да го заштити другиот?
Цело време одлучува наместо него, не го прави ли со тоа неспособен да се соочи во вистината и слабак?
Или кога белата лага му е совршен изговор на другиот?
Тоа е веќе дволичност и лицемерие. Барем според мене.
Знаеш како викаат. There is a time when you need to do a little evil, to make a great good.Да, ама на белата лага која и е границата?
Што кога едниот почесто кажува бели лаги со цел да го заштити другиот?
Цело време одлучува наместо него, не го прави ли со тоа неспособен да се соочи во вистината и слабак?
Или кога белата лага му е совршен изговор на другиот?
Тоа е веќе дволичност и лицемерие. Барем според мене.